Autóbuszos városnézés - Idegenvezetők Világnapja 2020

Autóbuszos városnézés - Idegenvezetők Világnapja 2020

Autóbuszos városnézés - Idegenvezetők Világnapja 2020

Autóbuszos városnézés - Idegenvezetők Világnapja 2020 2020/02/11
Autóbuszos városnézés - Idegenvezetők Világnapja 2020 14:54

A buszokat a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ biztosítja

Indulás: Bálna Budapest (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.)

Indulási időpontok 2020. február 23-án (vasárnap): 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 és 15.00 órakor

Az érkezési hely azonos az indulásival.

A városnézés várható időtartama: 90 perc.

Útvonal: Bálna Budapest – Vámház körút – Múzeum körút - Astoria - Rákóczi út - Kerepesi út – Hungária krt. – Stefánia út – Hősök tere – Andrássy út – József Attila utca – Széchenyi tér – József Attila utca – Bajcsy Zsilinszky út – Szt. István krt.- Margit híd – Bem rakpart – Fő u. – Clark Ádám tér – Dísz tér – Palota út – Dózsa György tér – Tabán – Hegyalja út – Sánc utca – Gellérthegy/citadella – Erzsébet híd – Belgrád rakpart – Bálna Budapest

Az autóbuszok a korlátozott létszám miatt előzetes regisztráció alapján vehetők igénybe, de az esetlegesen üres helyek a helyszínen történő személyes jelentkezéssel is igénybe vehetők!

Aki a helyszínen szeretne jelentkezni buszos városnézésre, kérjük, fáradjon be a Bálna déli főkapuján és rögtön jobb oldalon keresse INFO pultunkat. Kollégáink a lehetőségek szerint buszjegyet adnak ki későbbi járatokra is, amelyen az indulási időpont és a busz sorszáma is szerepel! Indulás előtt negyed órával már csak a buszok indulásánál dolgozó szervezőnk tud a buszra szállásban segíteni! 

FONTOS! A 10.00 ÓRAKOR INDULÓ BUSZOK UTASAIT, KÉRJÜK, HOGY 9.30-RA ÉRKEZZENEK A HELYSZÍNRE ÉS FÁRADJANAK BE A BÁLNA DÉLI FŐKAPUÁJÁNÁL LÉVŐ REGISZTRÁCIÓS TEREMBE, A REGISZTRÁCIÓK ELLENŐRZÉSÉRE ÉS A MEGNYITÓN VALÓ RÉSZVÉTELRE!

A későbbi járatoknál, ha volt előzetes regisztráció, akkor azt a busznál is tudják ellenőrizni a kollégák!

Kérem, a regisztrációnál jegyezze meg az autóbusz indulási időpontját és sorszámát. Csak az Ön által regisztrált autóbuszra van lehetősége felszállni, ezért kérjük, hogy az adott indulási idő előtt 15 perccel jelentkezzen a regisztrált autóbusz hostessénél, név szerint. Ellenkező esetben fenntartjuk a jogot, hogy átadjuk helyét a helyszínen jelentkezők részére. Egy fő maximum további 4 főt tud regisztrálni. Csoportos regisztrációra nincs lehetőség.

Amennyiben időközben kiderül, hogy Ön mégsem tud részt venni a programon, vagy módosítana, kérjük regisztrációjának törlésére a vilagnap@bkik.hu e-mail címen (pontos időpont és járatszám megadásával), helyet biztosítva mások számára!

Előzetes regisztráció lezárul: 2020. február 19. szerda 12.00 óra, illetve amikor a helyek elfogynak.

Kérjük, regisztráció után a visszaigazoló e-mailben megküldött aktiválási linken keresztül érvényesítse regisztrációját, ellenkező esetben 48 óra után törlődik! Ha nem kapta meg a visszaigazoló e-mailt, akkor írjon nekünk a vilagnap@bkik.hu e-mail címre, de ne regisztráljon többször, mert akkor sem fogja megkapni a visszaigazoló e-mailt, csak lefoglalja a helyeket mások elől!

Megjegyzés:

  • Kérjük, ha nem kapta meg a visszaigazoló e-mailt, akkor először nézze meg a Spam (levélszemét) mappában. Ha nincs ott, akkor írjon nekünk.
  • A citromail-es e-mail címekkel sajnos gond van, így nagyobb számban fordulhat elő, hogy nem kapja meg egyik e-mailt sem. Ha van más e-mail címe, akkor javasoljuk, hogy inkább azt használja.

Kérjük, figyelmesen olvassa el, hogy milyen buszra regisztrál, mert lesznek speciális útvonalú, idegennyelvű vagy épp tanuló járataink.

 

Speciális járataink:

12.00 – Angol – Idegenvezető: Antalpéter Katalin – ezen a járaton az idegenvezetés angol nyelven történik

14.00 – Váci úti forduló – Idegenvezető: Lengyel János – Útvonal: Bálna - Vámház krt- Múzeum krt - Károly krt - Bajcsy Zsilinszky út- Váci út- Külső Váci út – egy rövid megálló a 400 éves Megyeri csárdában ( Bp. IV., Külső Váci út 102.sz.) - Külső Váci út - Váci út - Nyugati pályaudvar – Bajcsy Zsilinszky út – Károly krt. – Múzeum krt. – Vámház krt. – Bálna (Útközben megálló a Megyeri Csárdánál (Váci út 106.), Csárda rövid bemutatása, kávé és üdítő fogyasztási lehetőséggel)

14.00 (5-ös busz) – Üllői úti forduló – Idegenvezető: Kocsy Zsuzsa - Útvonal: Bálna- Vámház krt- Kálvin tér- Üllői út - Határ út – Wekerle-telep - Pannónia út-Kós Károly tér- (Koller bácsi cukrászdája) – Pannónia út- Üllői út-Vámház körút- Bálna (Útközben megálló Koller bácsi cukrászdája (Bp. XIX. Kós Károly tér 3.) helyben és elvitelre fogyasztási lehetőség)

15.00 – Oktató – Idegenvezető: Hillinger Zsuzsanna – ezen a járaton diákok számára oktató jelleggel történik az idegenvezetés, ezért ha szeretne belelátni a gyakorlati oktatásba, akkor jelentkezzen Ön is erre a járatra.

15.00 – Tanuló vezetés – Idegenvezető jelölt: Trunkl Ádám – ezen a járaton diák lesz az Önök idegenvezetője, kérjük türelemmel és segítőkészen fogadják a leendő idegenvezető vezetését

Regisztráció: http://idegenvezetok.bkik.hu/turnus-kategoria/busz-turnusok