Búcsúzunk...

Búcsúzunk...

Búcsúzunk...

Búcsúzunk... 2023/06/02
Búcsúzunk... 13:04

Elhunyt Herczku Gyula cserépkályhás mester

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Herczku Gyula, országos hírű cserépkályhás mester, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozat, II. Osztály elnökségi tagja, küldöttje, 11 éve a XVIII. Kerületi Tagcsoportjának elnökhelyettese, a BKIK vizsgabizottságokba delegált tagja 2023. május 30-án, életének 76. évében elhunyt.

 

Herczku Gyula fiatalon kezdett el érdeklődni a cserépkályhakészítés iránt, vállalkozását 1977-ben alapította kisiparosként. Miután mindhárom fia csatlakozott hozzá, hosszú éveken óta immár családi vállalkozásként üzemelt a Herczku Cserépkályhás Mester Kft.

Herczku Gyula kiemelkedő szakértője volt a cserépkályhák tervezésének és építésének. Tapasztalata és tudása generációk számára jelentett iránymutatást és segített megőrizni és továbbadni a hagyományos cserépkályhakészítés művészetét. Szorgalma és elhivatottsága példát mutatott mindenkinek, aki a mesterség iránt érdeklődött. Munkássága és hagyatéka örökre megmarad azoknak, akik szerették és tisztelték. Emléke és alkotásai mindig inspirációt nyújtanak a cserépkályhakészítők és a hagyományos kézművesek számára.

Búcsúzunk tőle mély tisztelettel és hálával a hagyományos kézművesség és kerületi vállalkozók kiszolgálása iránti elkötelezettségéért.

Emlékét őrizzük.