Budapesti Mobilitási Expo november 11-12.

Budapesti Mobilitási Expo november 11-12.

Budapesti Mobilitási Expo november 11-12.

Budapesti Mobilitási Expo november 11-12. 2022/11/03
Budapesti Mobilitási Expo november 11-12. 09:52

TikTok sztárok, félbevágott elektromos autók, drónok a Vasúttörténeti Parkban.

 

November 11. és 12. között a Vasúttörténeti Parkban rendezik meg a Budapesti Mobilitási Expót, ahol a fővárosi járműipari szakképzési intézmények, pályaorientációs foglalkozások, a budapesti közlekedési szolgáltatók és a Magyar Autóklub mellett a BRFK és a Jövő Mobilitása Szövetség is bemutatkoznak. A BKIK kétnapos, ingyenes családi eseményén közlekedésbiztonsági előadásokat, játékos készségfelmérést, makett- és modellbemutatót és hajtányversenyt tartanak, de lesz működő repülőgépmotor és félbevágott e-BMW is. Az expoón várja rajongóit a hazai TikTok legnépszerűbb párosa, Verebélyi Vivi és Nagy Norbi is. 

A gépészeti és járműipari szakképzést népszerűsít a BKIK november 11. és 12. közötti ingyenes rendezvényével, amely egyebek mellett a budapesti szakképző intézmények bemutatásával szeretne hozzájárulni az iparági szakemberutánpótlás támogatásához. A teljes hazai autós képzések felét adó budapesti technikumok, valamint az agrárium gépészképzést kínáló intézményei látványos oktatási eszközökkel (félbevágott gépkocsi, virtuális fényező berendezés, hibrid és elektromos hajtásláncok, repülőgépmotor metszet, félbevágott elektromos BMW) és izgalmas aktivitásokkal várják az érdeklődőket. A BKIK pályaorientációs csapata játékos készségfelmérő eszközökkel és természetesen rengeteg nyereménnyel készül.

A kétnapos eseményen a budapesti kamara a főváros közlekedési alternatíváit is népszerűsíti majd, valamint szakmai szervezetek közreműködésével hívja fel a figyelmet a városi közlekedés legújabb kihívásaira. A megosztható és elektromos közlekedési eszközöknek köszönhetően egyre több mikromobilitási eszköz elérhető Budapesten: a BKIK expóján e piac szolgáltató cégei is jelen lesznek a legfrissebb trendekkel.

A Mobilitási Expo fontos küldetése, hogy felhívja a figyelmet a közlekedési kultúrával kapcsolatos kihívások kezelésére. A Magyar Autóklub például elektromos szervízkocsival, borulásszimulátorral, a BRFK és a készenléti rendőrség a drónok, elektromos rendőrautó, elektromos rollerek, nagy teljesítményű elfogó autó, extrém bevetésű unimog valamint a rendőrségi segway-jek mellett közlekedésbiztonsági előadásokkal készül.

És hogy biztosan mindenkire várjon valami csoda, mindezek mellett veterán autókkal és motorokkal, makett- és modell bemutatóval, érdekes szakmai előadásokkal, hajtányversennyel és elektromos autóbemutatóval várják a látogatókat.

A rendezvény INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

Helyszín: Vasúttörténeti Park, 1142 Budapest, Tatai út 95.

Időpont: november 11., péntek 9:00 – 17:00, november 12., szombat 10:00 – 17:00

Részletes program és regisztráció: https://mobilitasiexpo.bkik.hu/