Digiméter 2022: Vendéglátóipari KKV nyerte a BKIK különdíját

Digiméter 2022: Vendéglátóipari KKV nyerte a BKIK különdíját

Digiméter 2022: Vendéglátóipari KKV nyerte a BKIK különdíját

Digiméter 2022: Vendéglátóipari KKV nyerte a BKIK különdíját 2022/12/06
Digiméter 2022: Vendéglátóipari KKV nyerte a BKIK különdíját 14:19

A Hunnia Kristály Kft. lett a digitálisan legversenyképesebb budapesti KKV.

A hatékony webáruházat is üzemeltető Hunnia Kristály Kft. vendéglátóipari nagykereskedés nyerte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara  első, Digitálisan legversenyképesebb budapesti KKV by BKIK elnevezésű különdíját az idei Digiméteren, amely 2020 óta kutatja és díjazza a vállalkozások digitális felkészültségét. A különdíjat a legmagasabb Digiméter index eredményt elérő budapesti vállalkozásnak ítélik oda.

„Webáruházunk fejlődéséhez hatalmas lökést adott digitális utunk ötödik állomása, a jelenlegi számlázó és készletnyilvántartó program, amely össze van kötve a webáruházzal és a rendelési információk alapján tulajdonképpen automatikusan vezérli a készletgazdálkodást a számlázástól a készletfigyelésen és utánrendelésen át a komissiózásig. Ezzel a mestereséges intelligencia alapú rendszerrel eladásaink harmadára sikerült felfejlesztenünk a webáruház forgalmát, amihez azonban meg kellett találni a megfelelő partnereket, így közben többször váltottunk webáruház üzemeltetőt, pénzügyi szolgáltatót és bankkártya terminál szolgáltatót is, mire kialakult a mai hatékony infrastruktúra” – mondta Fibi András, a Hunnia Kristály Kft. ügyvezető igazgatója.

A cégnél a webáruház finomhangolása mellett folyamatosan javítják és optimalizálják a belső és külső kommunikációs csatornákat is. A napi rutin részévé vált a budapesti és debreceni kollégák egymás közötti információmegosztásában például a Skype a napi egyeztetések során. Optimalizálták a cég email címeit is a könnyebb beazonosíthatóság érdekében, a Google Cégem alkalmazást pedig egyre inkább használják a vásárlói elégedettség mérésére, ami fontos a kiszolgálás minőségének javításához.

„Nagyon örülünk, hogy egy tipikus hazai KKV bizonyult a digitálisan legfejlettebb budapesti pályázónak a Digiméter által vizsgált 6 kritérium szerint. A digitális fejlettséget kritikus sikertényezőnek tartjuk a versenyképesség szempontjából. Mi úgy tudunk segíteni ezen a téren a fővárosi vállalkozásoknak, hogy megpróbáljuk feltérképezni a jelenlegi digitális érettséget, összegyűjtjük és megosztjuk az ilyen sikeres vállalkozások jó gyakorlatait. Bízunk benne, hogy a Hunnia Kristály és a hozzájuk hasonló vállalkozások sikerei inspriálni tudják vállalkozó társaikat és ilyen módon is hozzájárulnak a szektor digitális versenyképességéhez” – mondta Csókay Ákos, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára.

A Digiméter 2020. és 2021. után idén is megmérte a hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k) digitalizációját. A hazai cégek a koronavírus okozta kényszerdigitalizáció eredményeit megtartották, de nem fejlődtek tovább. A Digiméter szakemberei szerint várható ugyanakkor, hogy a 2022. év végén kibontakozni látszó gazdasági recesszió, a megnövekedett energiaárak és infláció hatására a cégek hatékonyság-javításba kezdenek, aminek alapvető eszköze lehet a digitalizáció és az adatvezérelt működés erősítése.