Divat és dizájnipar támogatása

Divat és dizájnipar támogatása

Divat és dizájnipar támogatása

Divat és dizájnipar támogatása 2020/10/16
Divat és dizájnipar támogatása 08:54

Társadalmi egyeztetés alá került az a pályázati felhívás, amelynek célja a divat és dizájnipar támogatása.

A támogatási kérelmek várhatóan 2020. december 15-től válnak benyújthatóvá, egészen 2021 tavaszáig. A cél, hogy a divat és dizájnipari tervező és gyártó KKV-k technológiai fejlesztéseket tudjanak véghezvinni a forrással, ezzel is erősítve működésüket és munkahelymegtartó-, valamint jövedelemtermelő képességüket.

Minden vidéki mikro-, kis- és középvállalkozás pályázhat, amely:

-  rendelkezik legalább egy lezárt üzleti évvel,

- éves átlagos statisztikai létszáma minimum 1 fő volt,

- megfelelő TEÁOR-ral rendelkezik,

-  kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság, egyéni vállalkozó vagy egyéni cég.

A megjelölt TEÁOR számok között találhatjuk többek között a ruházat gyártását, az irodai és konyhabútor készítést, az ékszergyártást, a divat- és formatervezést vagy a kerámia készítést. Ez csupán egy pár példa, minden esetben érdemes a felhívás mellékletét megvizsgálni, hogy tevékenységünk valóban támogatható-e.

A pályázat számos területet támogat. Segítségével beszerezhetőek új gépek, eszközök, technológiai fejlesztés végezhető, ingatlan beruházás is megvalósítható, támogatja a piacrajutási tevékenységeket, valamint a bérköltséget és a munkavégzéshez szükséges feltételek kialakítását.

A keretei között elszámolhatóak személyi jellegű ráfordítások, beruházási költségek, építéshez kapcsolódó költségek, immateriális javak beszerzése, valamint a szakmai tevékenységhez kapcsolódó szolgáltatások költségei is.

Fontos kitétel, hogy mind a fejlesztendő tevékenységnek, mind pedig a megvalósulási helyszínnek 2020. július 30-át megelőzően kell bejegyzésre kerülnie.

Vidéki vállalkozások pályázhatnak, a Közép-magyarországi régió vállalkozásai csak abban az esetben igényelhetik a támogatást, hogyha vidéki telephelyen, vagy fióktelepen valósul meg a projekt.

A támogatás mértéke maximum 70%, amely a folyósításkor visszatérítendő támogatásnak minősül, azonban ha teljesítünk a projekt során bizonyos követelményeket, úgy részben, vagy akár egészben is vissza nem térítendő támogatássá válhat. Minimum 5 millió, maximum 150 millió forint igényelhető.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a pályázat, igényeljen ingyenes konzultációs lehetőséget szakértőinktől, ide kattintva!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker