Divat és dizájnipar támogatása

Divat és dizájnipar támogatása

Divat és dizájnipar támogatása

Divat és dizájnipar támogatása 2021/02/02
Divat és dizájnipar támogatása 14:46

A támogatási kérelmek 2021. március 1-től válnak benyújthatóvá, egy hónap áll majd a vállalkozások rendelkezésére, hogy anyagukat leadják. A cél, hogy a divat és dizájnipari tervező és gyártó KKV-k technológiai fejlesztéseket tudjanak véghezvinni a forrással, ezzel is erősítve működésüket és munkahelymegtartó-, valamint jövedelemtermelő képességüket.

Minden közép-magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozás pályázhat, amely:

-  rendelkezik legalább egy lezárt üzleti évvel,

-  éves átlagos statisztikai létszáma minimum 1 fő volt,

-  megfelelő TEÁOR-ral rendelkezik,

-  kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság, egyéni vállalkozó vagy egyéni cég.

A megjelölt TEÁOR számok között találhatjuk többek között a ruházat gyártását, az irodai és konyhabútor készítést, az ékszergyártást, a divat- és formatervezést vagy a kerámia készítést. Ez csupán egy pár példa, minden esetben érdemes a felhívás mellékletét megvizsgálni, hogy tevékenységünk valóban támogatható-e. A teljes listát ide kattintva érhetik el.

A pályázat számos területet támogat. Segítségével beszerezhetőek új gépek, eszközök, technológiai fejlesztés végezhető, ingatlan beruházás is megvalósítható, támogatja a piacrajutási tevékenységeket, valamint a bérköltséget és a munkavégzéshez szükséges feltételek kialakítását.

A keretei között elszámolhatóak személyi jellegű ráfordítások, beruházási költségek, építéshez kapcsolódó költségek, immateriális javak beszerzése, valamint a szakmai tevékenységhez kapcsolódó szolgáltatások költségei is.

Fontos kitétel, hogy a fejlesztendő tevékenységnek a cégkivonatba 2020. december 31-i előtti dátummal kell bejegyzésre kerülnie. A megvalósulási helyszínt a támogatási kérelem benyújtásáig kell bejegyeztetni. Ahhoz, hogy a pályázati anyagot benyújthassuk, szükséges egy előminősítés igénylése az IFKA szervezettől. Amennyiben a tanúsítványt megigényeltük és sikeresen megszereztük, abban az esetben nyújthatjuk be a teljes anyagunkat. Az előminősítésre a https://divatdesignpalyazat.ifka.hu/ oldalon lehet regisztrálni.

A támogatás mértéke maximum 70%, amely a folyósításkor visszatérítendő támogatásnak minősül, azonban ha teljesítünk a projekt során bizonyos követelményeket, úgy részben, vagy akár egészben is vissza nem térítendő támogatássá válhat. Minimum 5 millió, maximum 100 millió forint igényelhető.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a pályázat, igényeljen ingyenes konzultációs lehetőséget szakértőinktől, ide kattintva!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker