DUIHK Szakképzési Díj 2019

DUIHK Szakképzési Díj 2019

DUIHK Szakképzési Díj 2019

DUIHK Szakképzési Díj 2019 2018/11/08
DUIHK Szakképzési Díj 2019 20:00
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara és tagvállalatai az alapítás óta kiemelt figyelmet fordítanak a szakmailag magas színvonalú, hasznos tudást közvetítő és gyakorlatorientált szakképzés támogatására. A DUIHK Szakképzési Díja a fenti elvek szerint szervezett képzés kiemelkedő szerepét méltatja a fiatalok szakmai életútjának beteljesülésében. A díj egyúttal ösztönözni kívánja a vállalatokat, hogy vállaljanak szerepet a szakképzés rendszerében, mert e képzés révén kölcsönösen előnyös módon kapcsolható össze a társadalmi felelősségvállalás a gazdasági előnyökkel.
 
E célok elérése érdekében a DUIHK Szakképzési Díja ösztönözni kívánja a vállalatokat – nem csak a DUIHK tagjait –, hogy kezdeményezzenek és valósítsanak meg szakképzési projekteket, bátorítani kívánja az érintetteket, hogy tapasztalataikat másokkal is megosszák, és szélesebb körben megismertessék, illetve kommunikációs csatornát kíván biztosítani a példaértékű eredmények és kezdeményezések népszerűsítésére.
 
A DUIHK Szakképzési Díját három kategóriában ítélik oda:
 
Motiváció
E kategóriában azon kezdeményezések kaphatnak díjat, melyek a szakképzés társadalmi elismerésének növelését mozdítják elő, kiemelve e képzési forma hosszú távú előnyeit mind a tanulók, mind a vállalatok, illetve a társadalom szempontjából.
 
Kooperáció
E kategóriában azon projektek kerülnek megmérettetésre, melyek keretében a szakképzés különböző szereplői példaértékű együttműködést alakítanak ki, javítva ezzel a képzés minőségét és hatékonyságát.
 
Innováció
E kategóriában azon kezdeményezések és megoldások versenyezhetnek, melyek új módszerekkel, eljárásokkal és eszközökkel gazdagítják a szakképzést, hozzájárulva a képzési eredmények javításához.
 
 
A DUIHK Szakképzési Díj 2019-re magyarországi székhelyű vállalatok, képző intézmények, társadalmi szervezetek, magánszemélyek vagy közintézmények pályázhatnak. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarában való tagság nem feltétele a részvételnek.
 
Pályázni olyan projektekkel lehet, amelyek a magyarországi szakképzés tekintélyét, minőségét és eredményességét növelő gyakorlati megoldásokat, eszközöket és kezdeményezéseket tartalmaznak. Tiszta tudományos vagy kutatási jellegű munkákkal nem lehet pályázni. Amennyiben egy projekt több szervezet közreműködésével valósul(t) meg, úgy közülük egy közösen megnevezett képviselő nyújthatja be a pályázatot a többi közreműködő nevében.
 
Pályázni a jelentkezési határidőt megelőző 24 hónapban indított projektekkel lehet. A pályázaton még folyamatban lévő projekt is indulhat. Olyan projekteket is be lehet nyújtani, amelyek már részt vettek más versenyeken is.
 
Minden pályázó kategóriánként csak egy, összesen legfeljebb kettő projektet nyújthat be.
 
Nevezési határidő: 2018. december 15
 
További információ: ITT