Duna Innovációs Park létesítéséről is tárgyalt Angliában a BKIK delegáció

Duna Innovációs Park létesítéséről is tárgyalt Angliában a BKIK delegáció

Duna Innovációs Park létesítéséről is tárgyalt Angliában a BKIK delegáció

Duna Innovációs Park létesítéséről is tárgyalt Angliában a BKIK delegáció 2019/02/19
Duna Innovációs Park létesítéséről is tárgyalt Angliában a BKIK delegáció 18:55
A londoni és a St. albansi partnerkamarákat, és a BRE Watford kutató és innovációs intézetet kereste fel a Keszthelyi Péter nemzetközi és külgazdasági kollégium alelnöke által vezetett szakmai delegáció az elmúlt héten Angliában.
 
A Novák Zoltánnal (nemzetközi kollégium tagja) és Littvay-Kovács Áronnal (nemzetközi irodavezető) kiegészült 3 tagú delegáció a St. Albansi kereskedelmi kamara új-, és régi vezetőivel tárgyalt a további együttműködési lehetőségekről, különösen a fővárosi kkv-k támogatásáról a brit piacon.
 
A St. Albansi kamara szívesen segítene a KKV-k, de különösen a mikrovállalkozások szabályozásának, valamint azok adminisztrációs és ebből adódó közterheinek csökkentését célzó egyszerűbb módszerek átadásával. Az Egyesült Királyságban már több évtizede sikeresen működő a hazai kisvállalati adózásnál is egyszerűbb módszerek ma már teljes digitalizációval működnek, és különösen a kézműves szakmák művelőinek és a mikró családi vállalkozások, kiskereskedő és szolgáltatók számára jelentenek áttekinthető, egyszerű és főleg olcsó megoldást. Mindez pedig nagyban segítheti a hazai kkv támogatási politika további gyakorlati támogatását is.
 
A BRE zöld építőipari minősítés és főleg a környezettudatos építési módszer és településépítés és szabályozás projekttel már két évvel ezelőtt találkozott a BKIK, aminek budapesti megvalósítása már akkor felvetődött. Most a DCCA hátterére is támaszkodva egy Duna Innovációs Park létesítését céloztuk meg a tárgyalások során európai pályázati háttérrel, a DCCA partnereken kívül Wroclaw, Bologna, Valencia és Frankfurt bekapcsolódásával.
 
 
Természetesen a legfontosabb fővárosi partnerkamarával Londonnal is tartottunk egyeztetést, ahol hamarosan új főtitkár beiktatására került sor, és részletesen beszéltünk az üzleti lehetőségek változásáról a március végén várható brit lépéseket követően. Megállapodtunk abban is, hogy a magyar vállalkozások számára is nyitott az évente három alkalommal rendezett londoni nagy B2B Üzleti fórum, amely kiváló lehetőség a brit piacon való megjelenésre. A következő találkozó várhatóan májusban lesz Londonban, ami különösen nagy jelentőséget kaphat a jelenlegi Brexit helyzetet is figyelembe véve.