Egyedi kérdésekre adtak választ workshopunkon adózási szakértőink

Egyedi kérdésekre adtak választ workshopunkon adózási szakértőink

Egyedi kérdésekre adtak választ workshopunkon adózási szakértőink

Egyedi kérdésekre adtak választ workshopunkon adózási szakértőink 2023/01/27
Egyedi kérdésekre adtak választ workshopunkon adózási szakértőink 11:08

A 2023-as adóváltozásokról és a cafeteria juttatásokról tartottunk ingyenes rendezvényt a BKIK székházában.

Számos, a foglalkoztatást érintő változás lépett életbe januártól. Ezek a változások a foglalkoztatás szabályait, és az ahhoz kapcsolódó terheket is befolyásolják.  A BKIK Gazdasági Szolgáltatások Tagozata rendezésében megvalósuló konferenciánkon csaknem ötven résztvevő hallgathatta meg Barabás Miklós társadalombiztosítási szakember, közgazdász, adótanácsadó, illetve Fata László cafeteria szakértő előadásait.

Barabás Miklós a munkavállalókat érintő adó- és járulékfizetési kötelezettségekről, a biztosítási jogviszonyok bejelentési kötelezettségéről tájékoztatott. A megjelent cégek képviselőinek nyújtott szakmai támogatást adózási problémákban, interaktív jelleggel. A részvevők saját, a vállalkozásukkal kapcsolatos kérdésekre is személyre szóló választ kaptak.

A délután folyamán Fata László cafeteria szakértő a munkavállalóknak adható adómentes juttatásokról (kulturális-, illetve sportrendezvényre szóló belépő, óvodai, bölcsődei ellátás, csekély mértékű ajándék, távmunka költségtérítése, kerékpár használatba adása, stb.) valamint ezek törvényi hátteréről, illetve az idei év juttatási elemek kereteiről beszélt. Előadásának végén lehetőség volt konzultációra is.