Együttműködik a BKIK és a Budapesti Ügyvédi Kamara

Együttműködik a BKIK és a Budapesti Ügyvédi Kamara

Együttműködik a BKIK és a Budapesti Ügyvédi Kamara

Együttműködik a BKIK és a Budapesti Ügyvédi Kamara 2019/10/18
Együttműködik a BKIK és a Budapesti Ügyvédi Kamara 15:10

2019. október 17-én a két kamara elnökei, Nagy Elek és dr. Tóth M. Gábor aláírták a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Budapesti Ügyvédi Kamara közötti együttműködési megállapodást, amely új lehetőségeket nyit meg a budapesti vállalkozások előtt.

A megállapodás fő célkitűzése, hogy a kamarák segítséget nyújtsanak a vállalkozások széles körét érintő jogszabályok megismertetésében és gyakorlati alkalmazásában, valamint a budapesti vállalkozásokat tájékoztassák az igénybe vehető ügyvédi szolgáltatások fajtáiról és előnyeiről.

Az együttműködés keretében a BKIK honlapján keresztül is elérhető lesznek majd szerződésminták, valamint a Magyar Ügyvédi Kamara névjegyzéke, a BÜK is részt vesz a kamara által biztosított ingyenes jogi konzultáció nyújtásában és a mediációs tevékenységben, továbbá a kamarai felületeken jogi szakcikkek és jogszabálymagyarázatok is helyet kapnak.

A BKIK és a BÜK ezen felül együttműködik majd különböző, a vállalkozókat érintő jogszabályok előkészítésében és véleményezésében, valamint oktatási kérdésekben is.