Élmény és kultúra – Tematikus utcák adventje

Élmény és kultúra – Tematikus utcák adventje

Élmény és kultúra – Tematikus utcák adventje

Élmény és kultúra – Tematikus utcák adventje 2019/12/01
Élmény és kultúra – Tematikus utcák adventje 18:05

Lassulj le és töltődj fel! –  Rohanás helyett élményeket és kulturális feltöltődést kínálnak Budapest tematikus utcái az adventi időszakban, akik újra összefogtak, hogy a karácsonyi rohanás helyett csendes lassításra, pörgés helyett élményekkel teli töltekezésre ösztönözzék a járókelőket. A Bevásárló és Tematikus utcák Nonprofit Kft (BUM) koordinálásával és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával zajló izgalmas programkínálatból november 30-án adtak ízelítőt a szervezők, ahol az esemény első helyszínén, a Kempinski Hotel Corvinusban megrendezett Karácsonyi Jótékonysági Bazárt is meglátogatták a résztvevők.

Szauna, kiállítások megszámlálhatatlan sora, jótékonykodás, swing dallamok, dedikált könyvek, karácsonyi vásár, bonbonkészítés és színház – néhány példa csak arra, amit november 30. és december 24. között kínálnak Budapest tematikus utcái, akik idén ismét együtt készülnek az ünnepre.

A SlowXmas jegyében kínált programjaikkal a Bartók Béla Boulevard, a Falk Art&Antique Street, a Fashion Street, a KultUnio és a Ráday Soho lassításra ösztönöznek, hogy a karácsonyi forgatagban rámutassanak az advent valódi jelentésére és lényegére. Programjuk, akár egy adventi kalendárium, minden napra ígér egy koncertet, tárlatot, színházi előadást vagy workshopot. Nem hiányozhatnak az ünnepi készülődésből a kulináris élvezetek sem, az irodalmi beszélgetések vagy kulturális séták mellett finom falatokkal, csokoládéval, borkóstolóval, kávéval, teával, forralt borral vagy egy jó zsíros kenyérrel várják a vendégeket, kinek-kinek kedve szerint.

A programok kavalkádjában a környezettudatosság sem maradt le a palettáról: a karácsonyi készülődést az öt ikonikus utca összefogásában idén a „zero waste” jegyében környezetbarát és hulladékmentes csomagolási technikákat bemutató workshopokkal, valamint SlowXmas textilszatyrokkal is támogatják, hogy a résztvevők az eldobható csomagolóanyagoknak búcsút intve öltöztethessék majd fel otthon ajándékaikat.

A finom reggelivel kísért programkínálat ismertetése után a Kempinski Hotel Corvinusban megrendezett Karácsonyi Jótékonysági Bazárt is meglátogatták a résztvevők. Az Első Magyar Inner Wheel Club Budapest – a Rotary-tagok feleségeinek első magyarországi klubja – által szervezett bazárban, egyedi adventi koszorúkkal, karácsonyi dísztárgyakkal, különleges süteményekkel, ünnepi italokkal, finom fűszerekkel és számos meglepetéssel várták a vendégeket, akik vásárlásaikkal a hátrányos helyzetű, sérült, beteg, illetve betegségből felgyógyult gyerekek támogatásához járultak hozzá.

A bazár háziasszonya Csűrös Karola színművésznő, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett „Érdemes művész", a klub tiszteletbeli tagja, a rendezvény fővédnöke pedig Tenki Réka Jászai Mari díjas színművésznő volt.

Galéria