Emléklappal ismerték el a kerület mesterembereit

Emléklappal ismerték el a kerület mesterembereit

Emléklappal ismerték el a kerület mesterembereit

Emléklappal ismerték el a kerület mesterembereit 2019/11/11
Emléklappal ismerték el a kerület mesterembereit 12:35

Emléklapátadó ünnepséget rendezett november 11-én a Belgrád Rakparti Szeged Halászcsárdában a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara V. kerületi tagcsoportja. A Kamarai Napok keretében megtartott családias hangulatú rendezvényen négy hagyományőrző mesterember vehette át a helyi vállalkozóknak járó rangos elismerést.

Elismerő oklevelet kaptak a Belvárosban azok a vállalkozók, akik hosszú évtizedek óta elődeik nyomdokát követve űzik azt a mesterséget, amellyel generációkon átívelve adják át kézről kézre a mesterséget, a tudást, a sajátosságokat. Szántóné Csajághy Katalin, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara V. kerületi tagcsoportjának elnöke elmondta: az oklevéllel a mesterek sok évtizedes, kiváló munkáját szeretnék megköszönni, amivel kinevelték a jövő vállalkozóit is. A mestervállalkozónak kijáró rangot négy kerületi iparos mester vehette át.

Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere elsőként gratulált a díjazottaknak.  - Nagy öröm számomra, hogy körbenézve a teremben sokukat ismerek, vannak, akiket kisgyermekkorom óta. Belváros Önkormányzata régi, jó kapcsolatot ápol az iparkamarával és bízom benne, hogy ezt a továbbiakban is meg tudjuk őrizni. Önök mindannyian a belvárosiakért élnek és dolgoznak, szolgálnak, szolgáltatnak, szaktudásukkal a legjobbat nyújtják, és kényelmessé teszik a kerületi lakosok életét – mondta pohárköszöntőjében a polgármester.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Koji László általános alelnök gratulált a díjazottaknak. Örömét fejezte ki, hogy az V. kerületnek olyan polgármestere van, aki értékeli a vállalkozók munkáját és jó együttműködési kapcsolatot ápol a kamarával. A BKIK aktuális feladatai közül a generációváltást, a fiatalok szerepvállalásának ösztönzését emelte ki.

A köszöntők után a díjazottak maguk mutatták be a mesterségüket, vállalkozásukat.

Mellis István cukrászmester húsz éve él a kerületben, üzlete specialitásai között a sós és édes teasüteményeket emelte ki.  A mesterséget átadta lányának és unokájának, a vállalkozást a család viszi tovább.

Répás Miklós szűcsmester több mint húsz éve vállalkozó, de a szakmát gyerekkora óta űzi. Gyermekei más pályát választottak, neki viszont – ahogy fogalmazott – ez egy életre szóló időtöltés.

Nagy Mihály vegytisztító megörökölte a szakmát, családja az 1900-as évektől adja apáról fiúra a mesterséget. Üzletében 25 éve szolgálja a belvárosiakat, ahol elsődleges a minőség.

Marácz Attila kalaposmester kreatív ötleteinek köszönhetően választotta a szakmát, és az emberekkel is szívesen foglalkozik. A mesterséget fiának szeretné továbbadni.

A kerület büszkeségeinek bemutatkozása után az ünnepség családias hangulatban elköltött vacsorával és kötetlen beszélgetésekkel zárult.