Az energiaválsággal kapcsolatos országos kamarai jelzések hatása

Az energiaválsággal kapcsolatos országos kamarai jelzések hatása

Az energiaválsággal kapcsolatos országos kamarai jelzések hatása

Az energiaválsággal kapcsolatos országos kamarai jelzések hatása 2022/09/23
Az energiaválsággal kapcsolatos országos kamarai jelzések hatása 11:16

Megjelent a a 348/2022. (IX. 9.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet ideje alatt a vállalkozások folyamatos energiaellátásának biztosítása érdekében szükséges intézkedésekről.

A 2022. szeptember 8-án Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter úrnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megküldte "Engergiaválsággal kapcsolatos országos kamarai jelzések” tárgyú levelét, amelyben kérték a jelenlegi problémák kezelésére az energiaszólgáltatók erőfölényének a letörését. Ennek a levélnek és Parragh elnök úr személyes tárgyalásának hatására megjelent a 348/2022. (IX. 9.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet ideje alatt a vállalkozások folyamatos energiaellátásának biztosítása érdekében szükséges intézkedésekről.

 A Kormány a következőt rendeli el:

„A villamosenergia- és földgáz kereskedelmi engedélyes társaságok a gazdasági társaságok részére történő ajánlatadás során a vállalkozások folyamatos energiaellátása érdekében tekintettel kell, hogy legyenek a kockázatkezelési szempontokon túl a gazdasági társaságok korlátos biztosítéknyújtási képességére abban az esetben is, ha ezzel a fogyasztók gazdasági erejét (hitelképességét) és biztosítéknyújtási képességét meghaladó mértékben vállalnak fel nemfizetési kockázatot.”