Érkeznek a GINOP Plusz első pályázatai!

Érkeznek a GINOP Plusz első pályázatai!

Érkeznek a GINOP Plusz első pályázatai!

Érkeznek a GINOP Plusz első pályázatai! 2021/05/10
Érkeznek a GINOP Plusz első pályázatai! 12:17

A sokak által várt GINOP Plusz operatív program két felhívása is társadalmi egyeztetés alá került! Nézzük meg, hogy mire számíthatnak a vállalkozások a program keretein belül.

KKV-k üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodásának segítése – GINOP Plusz-1.2.1-21

Ezen a pályázaton négy benyújtási szakaszban lehet majd indulni, az első várhatóan 2021. június 28-tól indul. A 3. és 4. szakaszban azok a mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatják be a támogatási kérelmeket, amelyek szabad vállalkozási zónákban helyezkednek el – ezt érdemes észben tartani és ellenőrizni, hogy vállalkozásunk az ország ezen térségében tevékenykedik-e.

Általánosan elmondható, hogy minden mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhat, amely rendelkezik minimum 1 teljes lezárt üzleti évvel, statisztikai állományi létszáma minimum 3 fő volt, valamint kettős könyvvitelt vezet.

Kiemelendő, hogy a programban már nem csak csupán a vidéki vállalkozások, de Pest megyei cégek is pályázhatnak!A támogatás mértéke akár 70% is lehet! A támogatás összege 10 millió és 629,3 millió forint között mozoghat. 

Innovációs tevékenységek támogatása – GINOP Plusz-2.1.1-21

A másik megjelent pályázat az innovációs, kutatás-fejlesztési projekteket támogatja. Ezen pályázatok esetében figyelni kell, hogy a pályázati dokumentáció előtt a projekt tervünket előminősíteni kell az NKFI hivatalnál. Várhatóan az előminősítési kérelmek beadása 2021. május 31-től indul.

Pályázatot nyújthatnak be mikro-, kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok – esetükben két teljes lezárt üzleti év, minimum 3 fős statisztikai létszám az elvárás. Ezen kívül költségvetési szervek, és állami tulajdonú non-profit gazdasági társaságok is indulhatnak.

Kísérleti fejlesztés, ipari kutatásra lehet támogatást igényelni. Az elszámolható költségek között szerepel az eszközbeszerzés, építéshez kapcsolódó költségek, személyi jellegű ráfordítások, valamint szakmai megvalósításhoz kapcsolódó egyéb költségek.

Szintúgy vidéki, valamint Pest megyei megvalósítási helyszínnel indulhatnak rajta a vállalkozások. A támogatás mértéke nem állami támogatás esetén 100%, állami támogatás esetén maximum 80%. A támogatás összege kategóriánként eltérő, de minimum 50 millió és maximum 1000 millió forint között mozoghat.

Mind a két felhívás kiváló lehetőség a hazai vállalkozások számára! Ha bővebben szeretne hallani a programokról, regisztráljon ingyenes Online konferenciánkra ide kattintva!

Hogyha már megvan projekt ötlete, kérjen ingyenes konzultációs lehetőséget kollégáinktól ide kattintva!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker