EuroSkills: Magyar díjeső a szakmák Európa-bajnokságán

EuroSkills: Magyar díjeső a szakmák Európa-bajnokságán

EuroSkills: Magyar díjeső a szakmák Európa-bajnokságán

EuroSkills: Magyar díjeső a szakmák Európa-bajnokságán 2021/09/29
EuroSkills: Magyar díjeső a szakmák Európa-bajnokságán 14:50

Négy arany, egy ezüst, egy bronz és hat kiválósági érmet nyertek a magyar fiatal szakemberek Grazban a szakmák Európa-bajnokságán, a EuroSkills versenyen, Magyarország az országok közötti versenyben 6. helyen végzett. Két dobogós felkészítését a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) is támogatta. 

A EuroSkills Graz 2021 rendezvényen szeptember 22-26 között 31 ország vett részt, a 400 versenyző 19 országból érkezett, és 38 szakmában versenyeztek. A magyar válogatott 21 szakmában, 26 versenyzővel indult. 

Aranyérmes lett Fekete Martin épületasztalos, a Bokor Péter és Hutter Péter alkotta kertépítő csapat, Cságoly Laura szépségápoló, Mérő Bálint webfejlesztő. Ezüstérmet nyert a Papp Ádám és Bóné Áron Zoltán alkotta informatikai rendszerüzemeltető csapat, bronzérmet kapott Sajtos Dániel bútorasztalos. Fekete Martint és Sajtos Dánielt a Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola készítette fel, melyhez a BKIK ebben az évben is támogatást nyújtott. 

Kategóriájában, az átlag pontszámon felül elért teljesítésért, kiválósági érmet vett át Simon Olivér festő szakmában, Nagy Nikolett fodrász, Uszkó Dorka Csenge grafikus, a Bakonyi Dávid és Kövér Dániel alkotta mechantronika csapat, Kató Szabolcs Áron virágkötő, Török Balázs Máté víz-, gáz- és fütésszerelő. 

Magyarország az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében vett részt a Szakmák Európa-bajnokságán, a EuroSkills versenyen. 

Forrás: MTI

Kiválósági érmeseink
Aranyérmeseink
Versenyzők névsora

A képgaléria ITT vagy a képre kattintva tekinthető meg.