Évértékelő 2019 - Ipari Tagozat

Évértékelő 2019 - Ipari Tagozat

Évértékelő 2019 - Ipari Tagozat

Évértékelő 2019 - Ipari Tagozat 2019/12/06
Évértékelő 2019 - Ipari Tagozat 11:52

Tisztelt Tagtársaim!
Kedves Barátaim!

 
A világ feltartóztathatatlanul változik és fejlődik! Sokszor csak kapkodjuk a fejünket, hogy milyen szédületes tempóban. Egyik innováció követi a másikat. Szinte mindenféle előjel nélkül robbannak be olyan új felfedezések, amelyek fenekestül forgatják fel a mindennapjainkat. Szó szerint. Gondoljunk csak arra, hogy az elmúlt 5 évben milyen új eszközök jelentek meg a városi közlekedésben... Nem volt semmi előjele annak, hogy egyszer csak felbukkannak, és brutális gyorsasággal helyet, szorítanak maguknak. Mégis, egyszercsak itt teremtek, az emberek pedig el kezdték őket használni.
Egy digitális forradalom zajlik a világban. Ez a forradalom kihat mindenre. Iparra, közlekedésre, oktatásra, turizmusra, egészségügyre. Nincs olyan része az emberi életnek, a mi életünknek, amelyet ne alakítana át, mégpedig már itt és most. Ez nem egy sience fiction, ez a valóság – jó, ha ezt fejben tartjuk.
Nem szabad megijedni ettől, volt már ugyanis ilyen az emberiség történelmében. A 18-19. században egy ugyanilyen mértékű és hatású változást éltek át az eleink. Az első ipari forradalom totálisan megváltoztatta a világot. Új iparágak jelentek meg. Új szakmák születtek. Új távlatok nyíltak a közlekedésben. Megváltozott az oktatás, és végül, de nem utolsó sorban, az emberi élet is más lett. Sőt nemcsak más, hanem jobb, sokkal jobb. Mindezek alapján én azt mondom, a digitális forradalomban a lehetőséget érdemes látnunk, egy nagy lehetőséget arra, hogy a javunkra fordítsuk a világ változását. Annál is inkább, mert nem a vak végzet, vagy a gépek robbantották ki, hanem mi, emberek. Ez egy emberek által kirobbantott forradalom. Éppen ezért irányítható. Bele lehet szólni, sőt, lehet irányítani. Én azt mondom, hogy ez a forradalom uralható. Nekünk nem lehet más dolgunk, mint hogy uraljuk!
Digitális forradalom és tehetséges, képzett fiatalok - két olyan lehetőség, amellyel élnünk kell. Már ha a világ változásából profitálni akarunk… Márpedig mi, vállalkozók azért vagyunk vállalkozók, mert szeretjük a változásokat, és szeretünk ezekből profitálni. Szeretnénk, ha ez most sem lenne másként. Hol tudjuk elkezdeni a munkát? A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatán. Hogyan? Közös munkával, bevonva a tapasztalt, sikeres vállalkozókat és - együttműködve az egyetemekkel - a fiatal tehetségeket. Egy legendás szervezetről van szó. Dicső múlttal, jelentős eredményekkel. Van súlya, van respektje. Odafigyelnek ránk, ez a vállalkozásoknak köszönhető. A kamara ugyanis mi vagyunk. Mi, vállalkozók tettük azzá, ami. Mi adtunk súlyt neki, mi hajtottunk sikereket számára. És ez a jövőben sem lesz másként. Csak mi tudjuk a felemelni a kamarát, hogy érdemben bele tudjon szólni a jövőbe, a jövő alakításába.
Fontos dolgokról van szó. Arról, hogy lesz-e munkánk, lesz-e munkaerőnk, lesz-e piacunk, lesznek-e egyáltalán magyar vállalkozások. Én mindegyikre igennel szeretnék válaszolni. Hogy így is legyen, ahhoz egy modern, innovatív, fiatal generációknak is teret, lehetőséget adó Ipari Tagozat kell. Álljunk neki, és alakítsuk együtt át az Ipari Tagozatot, és a kamarával az élen, alakítsuk együtt a jövőnket! Képesek vagyunk rá. CSAK EGYÜTT VAGYUNK ERRE KÉPESEK!
 
Zsabka Zsolt
Ipari Tagozat elnök

 

Az évértékelő IDE  kattintva töthető le.