Felelős vállalkozások figyelem: Tavasszal ismét indul Bridge to Benefits mesterkurzus

Felelős vállalkozások figyelem: Tavasszal ismét indul Bridge to Benefits mesterkurzus

Felelős vállalkozások figyelem: Tavasszal ismét indul Bridge to Benefits mesterkurzus

Felelős vállalkozások figyelem: Tavasszal ismét indul Bridge to Benefits mesterkurzus 2022/01/11
Felelős vállalkozások figyelem: Tavasszal ismét indul Bridge to Benefits mesterkurzus 09:03

A Bridge to Benefits képzéssorozat célja a társadalmi felelősséget érző vállalkozásoknak gyakorlati támogatást nyújtani az üzleti és társadalmi missziójuk kiteljesítésében. A program keretében gyakorlatorientált megoldásokat nyújtanak kkv-k számára, nagyvállalatok és civil szervezetek egyidejű bevonásával.A mesterkurzus két részből áll: egy hat alkalmas, interaktív workshop sorozatból, majd egy azt követő támogatási (inkubációs) időszakból. A workshopok egy külön alkalom keretében pitch előadással zárulnak, ahol a kisvállalkozások bemutathatják a kidolgozott társadalmi hasznossággal bíró szolgáltatásukat, kezdeményezésüket, és ehhez további partnereket és támogatást kérhetnek. Az inkubáció időszaka a programsorozaton kialakult új kapcsolatokhoz, új projektkezdeményezésekhez féléves időtartamban nyújt támogatást.

A modulok célja feltárni azokat az együttműködési területeket, ahol a résztvevők eredményesen együtt dolgozhatnak, és felkészíteni őket együttműködések kiépítésére. Ennek érdekében a képzési időszak alatt olyan nonprofit partnereket és nagyvállalatokat vonunk be, akik saját jó gyakorlataikkal, tapasztalataik megosztásával segítik és ösztönzik ezt a munkát. A modulokat folyamatos csoportos és egyéni mentorálás kíséri. Az egyéni, személyre (cégre) szabott tanácsadás eredményeit a résztvevők azonnal adaptálni tudják a saját szervezetükre.

A kiírók a felhívással kapcsolatban két alkalommal online információs napot is szerveznek. A pályázattal kapcsolatos kérdéseket január 25-én, valamint február 15-én 10:00-11:00 óra között lehet feltenni. Az információs napon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

A Bridge to Benefits – Mesterkurzus felelős vállalkozásoknak elnevezésű kezdeményezést 2021-ben hívta életre a BKIK és a Civil Impact Nonprofit Kft. Az első évben 12 kisvállalkozás, 10 nagyvállalat, egy önkormányzat és 6 civil szervezet együttműködésében valósult meg a program. A 2021-es programról készült videó itt tekinthető meg. 

 

A pályázat és a kurzus részletei, jelentkezés:
https://nemzetkoziprojektek.bkik.hu/hirek/megjelent-a-bridge-to-benefits-palyazati-felhivasa/