Felhívás vendéglátó tevékenységet folytató zuglói üzleteknek

Felhívás vendéglátó tevékenységet folytató zuglói üzleteknek

Felhívás vendéglátó tevékenységet folytató zuglói üzleteknek

Felhívás vendéglátó tevékenységet folytató zuglói üzleteknek 2021/08/30
Felhívás vendéglátó tevékenységet folytató zuglói üzleteknek 14:03

Tisztelt Zuglói Kereskedő!

A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009 (IX.29.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kr.)  hatályos 31. §-ban foglalt rendelkezései szerint a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig volt köteles bejelenteni a jegyzőnek.

A Kr. 2021. augusztus 19-től  módosult, hatályos rendelkezései szerint azon vendéglátó üzletek esetében, ahol az üzemeltető a Kr. 31. § -a szerinti adatbejelentési kötelezettségének 2021. szeptember 30-ig sem tesz eleget, számolniuk kell azzal, hogy Budapest Főváros XIV. kerület XIV. kerület Zugló Önkormányzatának Jegyzője jogszabályi kötelezettségének eleget téve ,  – az említett bejelentési kötelezettség Kr. 27. §  (11) bekezdésében foglalt  hatáskörében eljárva – hatósági ellenőrizést folytat le.  

Azon vendéglátó üzletek esetében, ahol a kereskedő a Kr. 31. §-a szerinti adatbejelentési kötelezettségének 2021. szeptember 30-ig sem tesz eleget, számolniuk kell azzal, hogy a jegyző köteles az említett bejelentési kötelezettséget ellenőrizni és a Kr. 27. § (11) bekezdése szerint köteles gondoskodni a vendéglátó üzlet azonnali hatályú bezáratásáról az adatbejelentési kötelezettség teljesítéséig.

A fenti jogszabályi kötelezettségének eleget tehet az alábbi nyomtatvány kitöltésével és a Zuglói Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Hatósági Főosztálya részére történő megküldésével.

NYOMTATVÁNY

Az üzlettípus bejelentésével kapcsolatos gyakran ismételt kérdések ezen a linken találhatóak meg.