Gazdasági mentőcsomag, pályázatok

Gazdasági mentőcsomag, pályázatok

Gazdasági mentőcsomag, pályázatok

Gazdasági mentőcsomag, pályázatok 2020/09/01
Gazdasági mentőcsomag, pályázatok 21:09

Tisztelt Vállalkozók!

Nagyon sokan jelezték a Budapesti és Kereskedelmi Iparkamara felé, hogy a koronavírus miatt nehézségekkel néznek szembe.

Mint ahogyan a médiákban hallható és olvasható folyamatosan zajlanak az egyeztetések mind az Európai Parlamentben, mind Magyarország Kormányában a gazdasági kárenyhítés érdekében.

Legutóbbi információk szerint Magyarország 5,6 milliárd eurót kaphat a nemrég bejelentett 40 milliárdos európai mentőcsomagból, amelyet a koronavírus gazdasági és egészségügyi kárainak enyhítésére használhatja fel. / További részletek: https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20200318/kiderult-hatalmas-osszeget-kaphat-magyarorszag-a-peldatlan-brusszeli-mentocsomagbol-420457

Amennyiben a BKIK hivatalos információval rendelkezik a gazdasági mentőcsomagról, haladéktalanul tájékoztatjuk a vállalkozásokat a további részletekről, tennivalókról.

Szeretnénk arról is informálni Önöket, hogy Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter közleményt adott ki, miszerint a pályázati rendszer nem áll le, újabb pályázatokat írtak és írnak ki.

Hasonlóképpen a pályázatokat kezelő Pénzügyminisztérium is arról tájékoztatott, hogy a pályázatok kezelése (hiánypótlások, kifizetések, döntések) zavartalanul folyik.