GINOP Plusz-1.2.1 – Megjelent!

GINOP Plusz-1.2.1 – Megjelent!

GINOP Plusz-1.2.1 – Megjelent!

GINOP Plusz-1.2.1 – Megjelent! 2021/06/15
GINOP Plusz-1.2.1 – Megjelent! 08:12

Hivatalosan is megjelent a GINOP Plusz-1.2.1-es kódszámú felhívása, amely az új fejlesztési ciklus első pályázatának számít. Az utóbbi időszakban nagyon sok hír keringett a felhívás kapcsán. Ebben a cikkünkben szeretnénk tisztázni, hogy pontosan mit is tartalmaz a végleges dokumentáció, mit is kell a pályázóknak figyelembe venni.

Mit támogat?

A pályázat célja, hogy a vállalkozásokat technológiafejlesztésükben segítse, mindemellett pedig egyéb tevékenységeket is támogat. Kötelezően megvalósítandó tevékenységként a termelési és szolgáltatási, valamint infokommunikációs fejlesztést, technológia kapacitások bővítését, és/vagy üzleti felhőszolgáltatások igénybevételét jelöli meg a kiírás.

Minimum két darab tevékenység választása kötelező, amely lehet a fentiek mellett infrastrukturális és ingatlan beruházás, tanácsadási szolgáltatás igénybevétele, képzési szolgáltatás igénybevétele, eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licencek és know-how-k vásárlása, valamint megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása.

Elszámolható költségként szerepelhet az új eszköz- és gépbeszerzés, megújuló energiaforrás alkalmazásához szükséges eszközbeszerzés, építési költségek, szoftverbeszerzéshez kapcsolódó költségek, valamint a képzéshez, tanácsadáshoz kapcsolódó költségek is.

Ki pályázhat?

Budapesten kívül telephellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások, egyéni cégek és egyéni vállalkozók, amelyek rendelkeznek legalább 1 teljes lezárt üzleti évvel, átlagos statisztikai létszámuk legalább 3 fő volt, valamint kettős könyvvitelt vezetnek. KATA hatálya alá tartozó szervezetek sajnos nem jogosultak a kérelem benyújtására.

Kötelezettségek

A támogatást igényelő legfeljebb kettő megvalósítási helyszínt jelölhet meg pályázatában. Fontos kitétel, hogy a megvalósulási helyszínnek a támogatási kérelem benyújtását megelőző 60 napnál korábban kell bejegyzésre kerülnie.

A projekt megvalósítására 24 hónap áll a nyertes rendelkezésére, a befejezéstől számítva pedig 3 éves fenntartási kötelezettség áll fent.

A támogatás

A támogatás mértéke kategóriánként változik, de maximálisan 70% lehet. A támogatás összege minimum 10 millió, maximum 629,3 millió forint lehet.

Az első benyújtási szakasz 2021. július 12-től 2021. július 19-ig tart, ezen kívül pedig további két szakaszban lehet még benyújtatni a pályázatokat, a második 2021 őszén, a harmadik 2022 elején nyílik meg. A harmadik szakaszban csak mikrovállalkozások, és azok a kis- és középvállalkozások nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyek szabad vállalkozási zónákban helyezkednek el.

Ha többet szeretne megtudni a pályázatról, jöjjön el ingyenes online konferenciánkra, amely 2021. június 22-én kerül megrendezésre. Regisztráljon ide kattintva!

Amennyiben már projektötlete is megvan, igényeljen ingyenes személyes konzultációs lehetőséget, ide kattintva.

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker