GINOP Plusz – Innovációs pályázat

GINOP Plusz – Innovációs pályázat

GINOP Plusz – Innovációs pályázat

GINOP Plusz – Innovációs pályázat 2021/08/02
GINOP Plusz – Innovációs pályázat 13:26

Megjelent a GINOP Plusz Innovációs pályázata, amely a hazai vállalkozások, szervezetek innovációs tevékenységeit támogatja. A felhívás tervezetként már régóta elérhető volt, most azonban már ismerhetjük a konkrét paramétereket és határidőket.

Az innovációs pályázatok sajátossága

Aki már pályázott valamilyen innovációs felhívásra tudja, hogy itt nem egyszerűen csak összekészítjük az anyagokat, és adott határidőben benyújtjuk. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, szükséges egy előminősítési folyamaton részt vennünk, amit az NKFIH hivatal végez el. Itt tulajdonképpen projektünk kivonatát nyújtjuk be, amely ha megfelelő, megkapja az előminősítést, csak ezek után nyújthatjuk be teljes támogatási kérelmünket.

Ezen pályázat esetében az előminősítési kérelmek beadási határideje 2021. augusztus 13., a pályázat benyújtására pedig 2021. október 18. és 2021. november 10 között lesz lehetőség.

A GINOP Plusz innovációs pályázata

A felhívás célja, hogy a hazai vállalkozások modern technológiákat tudjanak alkalmazni, korszerű infrastrukturális feltételeket tudjanak teremteni, digitalizált üzleti és termelési folyamatokat teremthessenek meg, aminek segítségével növelni tudják hatékonyságukat.

A pályázatra támogatási kérelmet nyújthatnak be mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok, költségvetési szervek, és kizárólagos állami tulajdonú non-profit gazdasági társaságok.

Támogatás igényelhető kísérleti fejlesztésre, ipari kutatásra, új eszközök, gépek beszerzésére, valamint kutatás-fejlesztési projekteket támogató tevékenységre. Így, elszámolható költségek közé tartozik a személyi jellegű ráfordítások, anyagköltségek, és az eszközbeszerzés költségei is.

Amennyiben projektünk sikeres, és megkapjuk az igényelt támogatást, 36 hónap áll rendelkezésre a tervek megvalósítására. Mindezek után pedig 5 évig vagyunk kötelesek fenntartani elért eredményeinket.

Előleg is igényelhető, amely mértéke a megítélt támogatás 50%-a, de maximum 500 millió forint.

Minden olyan projekt támogatható, amely Budapesten kívül valósul meg.

A támogatás összege kategóriánként eltérő. Általánosságban elmondható, hogy minimum 50 millió, maximum 1 milliárd forint igényelhető.  Ugyanez vonatkozik az intenzitásra – vállalkozás típusonként és támogatási kategóriánként eltérő, de akár 80% is lehet.

Más innovációs pályázatok

A következő időszakban más innovációs pályázatokra is számítunk. Várhatóan ősszel kerül meghirdetésre a KKV Start pályázat, amely mikro- és kisvállalkozások számára lehet jó. Nagyobb vállalkozásoknak pedig a Piaci KFI következő fordulója lehet a megoldás innovációs beruházásaikra.

Amennyiben valamelyik lehetőség felkeltette érdeklődését, igényeljen ingyenes konzultációs lehetőséget ide kattintva!