Pályáztati lehetőség - Gomba előállító üzemek fejlesztése

Pályáztati lehetőség - Gomba előállító üzemek fejlesztése

Pályáztati lehetőség - Gomba előállító üzemek fejlesztése

Pályáztati lehetőség - Gomba előállító üzemek fejlesztése 2021/09/15
Pályáztati lehetőség - Gomba előállító üzemek fejlesztése 10:34

A Vidékfejlesztési Program keretében 20 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett, gomba előállító üzemek fejlesztését támogató felhívásra szeptember 13-tól lehet a pályázatokat benyújtani.

Tisztelt Vállalkozó!

 

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében 20 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett, gomba előállító üzemek fejlesztését támogató felhívásra szeptember 13-tól lehet a pályázatokat benyújtani.

 

Nagy István agrárminiszter bejelentésében kitért arra, hogy a termesztett gomba iránti igény folyamatosan növekszik, az ágazat pedig kiváló exportlehetőségekkel rendelkezik.

 

A gomba tápanyagokban gazdag, rendkívül egészséges, úgynevezett „superfood” kategóriába tartozó élelmiszer. Termesztése a környezetet is kevésbé terheli, mivel a gomba vízlábnyoma a legalacsonyabb az összes élelmiszer között; 1 kg gomba előállításához mindössze 5-8 liter víz szükséges – emelte ki a tárcavezető. Hozzátette, a pályázat lehetőséget biztosít új komposztüzem vagy gombatermesztő létesítmény kialakítására, a meglévő termesztőkapacitások bővítésére, illetve technológiai korszerűsítésére. Emellett támogatásban részesülhetnek a legmodernebb, áruvá készítést szolgáló eszközök, gépek beszerzései is.

 

A VP2-4.1.3.4-21 kódszámú pályázati felhívás részletei itt érhetők el.