Hajós városnézés a MAHART Passnave-val

Hajós városnézés a MAHART Passnave-val

Hajós városnézés a MAHART Passnave-val

Hajós városnézés a MAHART Passnave-val 2020/02/13
Hajós városnézés a MAHART Passnave-val 08:37

2020. február 21. péntek

 

1987 óta Budapest Duna-parti látképe a Világörökség része

18.00 Esti hajós városnézés a MAHART PassNave Kft. BUDAPEST hajójának a fedélzetén

Útvonal: Vigadó tér- Margit híd- Lágymányosi (Rákóczi) híd- Vigadó tér

Beszállás: 17.30 órától a Vigadó téri hajóállomás 5. sz. MAHART- kikötőjénél

Indulás:  18 órakor

Érkezés:  19 órakor a Vigadó téri hajóállomásra

A hajózás időtartama: 60 perc

Az élő magyar nyelvű városnézést dr. Lengyel János idegenvezető tartja

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a hajóút során büfészolgáltatás nem áll rendelkezésre. Szíves megértésüket köszönjük!

Az Idegenvezetők Világnapjának rendezvénye alkalmából a kedvezményes hajós városnézés ára egységesen  800 Ft/fő (a 2 év alatti gyermekek számára ingyenes regisztrációs jegy váltandó). Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hajós városnézésen részt venni a kedvezményes jegy előzetes megvásárlásával lehet két módon:

A jegyét megválthatja személyesen a Nemzetközi Hajóállomás jegypénztárában (1056 Budapest, Belgrád rakpart), mely hétfőtől péntekig: 09: 00 - 17:00 között tart nyitva, február 21-én pénteken 17.45-ig (szombat és vasárnap zárva), vagy a MAHART PassNave Kft. webshopjában történt vásárlással 2020. február 20-ig Idegenvezetők Világnapja 2020„  -  jelszóval.

Mivel a Vigadó téri hajóállomás MAHART-jegypénztára zárva tart a téli hajózási időszakban, a MAHART PassNave Kft. alkalmi pénztárt nyit a Budapest hajó fedélzetén, ahol az indulás előtt 30 perccel - korlátozott számban, az át nem vett jegyek függvényében – megválthatják a jegyüket azok is, akik az utolsó pillanatban választják az esti hajózási programunkat. www.mahartpassnave.hu

Kellemes szórakozást kívánunk! https://b2c.mahartpassnave.hu/mahartweb/

 


 

2020. február 22. szombat

1987 óta világörökség a Duna és két partja

 

14.00 Buda- Pest- Óbuda 

Hajózás a Világörökségi helyszínen innen és túl

Különleges hajós városnézésre hívunk mindenkit, aki a hagyományos egyórás hajós városnézés útvonalán túl ismerkedni kíván azzal a partszakasszal is, amely Óbudához közelítve a Margit-sziget végéig kalauzol minket.

A Duna vize minden történelmi korban táplálta a folyam közelébe letelepedett kultúrákat. Az ősembertől kezdve fővárosunk, Nagy-Budapest megszületése előtt a folyam két partján élt népeken át korunk emberéig, minden nép megélhetésének forrását biztosította. Danuvius- Ister, egykor limes, a Római Birodalom határfolyója- a Duna a Fekete-erdőtől a Fekete- tengerig kultúrákat köt össze ma is. Városnézésünk alkalmával Árpád-házi Margit királylányról, a béke közvetőjeként tisztelt szent szigetének partjai mentén hajózva megismerkedünk várostörténetünk rangos fejezeteivel.

Hajós városnézés a BUDAPEST rendezvényhajó fedélzetén

Útvonal a Világörökségi helyszínen innen és túl : a Duna budai és pesti rakpartja mentén a Margit hídon túl, a Margitsziget megkerülésével Óbuda partjáig, és vissza a Rákóczi hídnál megfordulva a Nemzetközi hajóállomáson át a Vigadó téri hajóállomásig.

Beszállás: 13.30- tól a Vigadó téri hajóállomás 5. sz. MAHART- kikötőjénél
Indulás: 14 órakor
Érkezés: 15.30-kor

A sétahajózás időtartama: 90 perc

Az élő, magyar nyelvű hajós városnézést vezeti: Dr. Lengyel János idegenvezető

A kedvezményes hajójegy ára az Idegenvezetők Világnapja alkalmából: 1 200 Ft /fő egységesen (2 éves kor alatt ingyenes, de regisztrációs jegy váltása kötelező!)

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a hajóút során büfészolgáltatás nem áll rendelkezésre. Szíves megértésüket köszönjük!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hajós városnézésen részt venni a kedvezményes jegy előzetes megvásárlásával lehet két módon:

A jegyét megválthatja személyesen a Nemzetközi Hajóállomás jegypénztárában (1056 Budapest, Belgrád rakpart) , mely hétfőtől péntekig: 09: 00 - 17:00 között tart nyitva , február 21-én pénteken 17.45-ig, (szombat és vasárnap zárva),

vagy a MAHART PassNave Kft. webshopjában történt vásárlással 2020. február 20-ig

https://mahartpassnave.hu/hu/menetrend-2/fovarosi-seta-es-programhajok/idegenvezetok-vilagnapja-2020-februar/

Mivel a Vigadó téri hajóállomás MAHART-jegypénztára zárva tart a téli hajózási időszakban, a MAHART PassNave Kft. alkalmi pénztárt nyit a Budapest hajó fedélzetén. Itt az indulás előtt 30 perccel   korlátozott számban , az át nem vett jegyek függvényében –megválthatják a jegyüket azok is, akik az utolsó pillanatban választják ezt a különleges hajózási programunkat.

Kellemes szórakozást kívánunk!

Webshop: https://b2c.mahartpassnave.hu/mahartweb/