Hatodik alkalommal rendezték meg a „Magyarország étele” szakácsversenyt

Hatodik alkalommal rendezték meg a „Magyarország étele” szakácsversenyt

Hatodik alkalommal rendezték meg a „Magyarország étele” szakácsversenyt

Hatodik alkalommal rendezték meg a „Magyarország étele” szakácsversenyt 2023/03/22
Hatodik alkalommal rendezték meg a „Magyarország étele” szakácsversenyt 12:38

A BKIK ezúttal is szakmai partnerként támogatta a rendezvényt.

A „Magyarország étele” szakácsverseny március 18-án megrendezett döntőjén idén is a hazai alapanyagok, a hagyományos, egyben innovatív ételek játszották a főszerepet. Az eseménysorozat célja továbbra is az, hogy a közönség megismerkedhessen a magyar identitást képviselő ételekkel, majd a legjobb alkotások bekerülhessenek a hazai gasztrokultúra kínálatába, ez által is támogatva a belföldi turizmust.

A BKIK számára a kezdetektől fontos ez a rendezvény, mivel jó alkalmat nyújt arra, hogy népszerűsítsék a vendéglátóipari szakmákat a fiatalok körében, ezért a kamara több módon is támogatta a versenyt. Nagy Elek, a BKIK elnöke az esemény egyik fővédnöke volt, a kamara pedig támogatóként állt be a rendezvényhez kapcsolódó rajzpályázat mögé, amelynek célja a gasztronómiai szakmák bemutatása volt.

Az idei szakácsverseny győztese a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata lett, akik a „Kiskunsági préselt malacarc” elnevezésű ételükkel hozták el a fődíjat. Második helyen a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapat végzett „Bíbor hajnal” elnevezésű ételsorával. A harmadik helyezett pedig a Róna Ászai nevű csapat lett „Csonkatányér” nevű ételkompozíciójával.

 

A rendezvény keretében megvalósuló turizmus-vendéglátás tematikájú ágazati kerekasztal-beszélgetésen három területi kamara (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara) szakképzési vezetői, egy pest vármegyei duális képzőhely (Gasztróna 2001. Bt.) ügyvezetője és egy budapesti szakképző iskola (Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola) igazgatója vett részt. A beszélgetés során az ágazathoz kapcsolódóan osztották meg tapasztalataikat a duális képzés megvalósulásáról, pályaorientációról, szakképző iskolai és duális képzőhelyi gyakorlatokról.