Hibrid- és villanyautó-javítás: Elindult a BKIK továbbképzése

Hibrid- és villanyautó-javítás: Elindult a BKIK továbbképzése

Hibrid- és villanyautó-javítás: Elindult a BKIK továbbképzése

Hibrid- és villanyautó-javítás: Elindult a BKIK továbbképzése 2022/01/18
Hibrid- és villanyautó-javítás: Elindult a BKIK továbbképzése 14:57

Több mint 100-an vettek részt a BKIK alternatív hajtású járművek javítására szervezett, hiánypótló továbbképzésének első elméleti oktatásán, melyet január 15-én és 16-án tartottak meg. A nagy érdeklődésre való tekintettel a hazai szakképző intézmények oktatóinak közreműködésével indított képzést májusban ismét elindítják. A tavaszi kurzusra már megnyílt a jelentkezés.

A szakmai előadásokat Huszti Tibor, a Fáy András Közlekedésgépészeti, Műszaki Technikum vezető tanára tartotta. Az előadáson a hibrid és tisztán elektromos hajtású járművek működésének, karbantartásának és javításának témakörét, valamint a kapcsolódó munkavédelmi és töltésbiztonsági ismereteket foglalta össze.

A BKIK emellett olyan járműdiagnosztikai eszközöket is bemutatott, amelyek segítségére lehetnek a szakembereknek frissen megszerzett tudásuk kamatoztatása során. Ezek a berendezések képesek a jármű beazonosítására alvázszám alapján, valamint a hibakódok kiolvasására. Az eszközöket a továbbképzés résztvevői kedvezményesen vásárolhatják meg a forgalmazótól.

Az elméleti oktatáson az alternatív hajtású járművek diagnosztikájához, javításához szükséges technológia biztosítását támogató, a Széchenyi Kártya programban elérhető finanszírozási lehetőségekről, hitelkonstrukciókról is tájékoztatást kaptak a résztvevők. Az említett konstrukciókat a BKIK székházában és három kerületi ügyfélszolgálatán is lehet igényelni.

A kurzus január 29-én a gyakorlati képzéssel folytatódik a résztvevő szakiskolákban 10-15 fős csoportokban, a megfelelő járványügyi óvintézkedések mellett.

Az összesen 1 nap elméletből (8 tanóra) és 2 nap gyakorlatból (2 x 6 óra) álló, csoportonként 10-15 fős továbbképzés a szakmában jártas technikumok oktatóinak, a BKIK Kézműipari Tagozat Elektromos ipari Osztályának szakemberei részvételével, a Magyar Autóklub és a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével valósul meg. Az önkéntes tagoknak 50% kedvezménnyel elérhető kurzus egyéni felkészültségtől függően lehetővé teheti akár a bonyolultabb javítási műveletek szakszerű végrehajtását is.

A BKIK a képzés utógondozásaként a tanúsítványt szerzett résztvevők számára a képzést követő két évben legalább két alkalommal díjmentes lehetőséget biztosít megszerzett tudásuk felfrissítésére, a szakmát és a képzést érintő aktuális változásokkal kapcsolatban.

A nagy érdeklődésre tekintettel a BKIK 2022 májusában újra elindítja a kurzust, igény esetén pedig további tanfolyamokat szervez. A háromnapos oktatásra már megnyílt a jelentkezés, melyet a képzés weboldalán nyújthatnak be a szakemberek, illetve vállalkozások.

 

Részletes tematika és jelentkezés: www.alternativhajtas.bkik.hu