Hitellehetőségek vállalkozóknak a krízisből való kilábaláshoz

Hitellehetőségek vállalkozóknak a krízisből való kilábaláshoz

Hitellehetőségek vállalkozóknak a krízisből való kilábaláshoz

Hitellehetőségek vállalkozóknak a krízisből való kilábaláshoz 2020/06/09
Hitellehetőségek vállalkozóknak a krízisből való kilábaláshoz 14:05

Gazdaságélénkítő pénzügyi források, kedvezményes hitelkonstrukció lehetőségeket bemutató ingyenes előadásokkal támogatja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a koronavírus járvány miatt gazdaságilag sújtott vállalkozásokat. A Kereskedelmi Tagozat által szervezett online előadás keretében pénzügyi szakemberek foglalták össze a vállalkozásokat segítő kedvezményes pénzügyi források igénybevételének lehetőségeit.

Az előzetes regisztrációval meghirdetett előadássorozatot megkülönböztetett érdeklődés kísérte. A június 4-én megtartott webináriumon kis-és középvállalkozók kísérték figyelemmel a szakma kiválóságainak prezentációit.

Szatmáry-Jähl Angéla tagozati elnök köszöntője után pénzügyi szakemberek ismertették a banki kínálatot. A termékválasztóból megtudhattuk melyik kiknek ajánlott, mely termékekre van szüksége az egyes vállalkozásoknak. Az egyes konstrukciók hitelcéljai mellett – új beruházások, forgóeszközhitelek és támogatás előfinanszírozó hitelek nyújtása, hitelkiváltás – az előadók az igényelhető hitel összegére, az egyes termékek futamidejére és az igénylés menetére is kitértek.

Az előadássorozatot Opris Ildikó, a KAVOSZ Zrt. operatív igazgatója a Széchenyi kártya hitelkonstrukcióban bekövetkezett kedvező változások ismertetésével nyitotta meg. Az MKB által kínált kedvezményes hitelkonstrukciók lehetőségeit Ginzer Ildikó, az MKB Bank üzleti és általános vezérigazgató-helyettese mutatta be, az OTP Banknál elérhető gazdaságélénkítő pénzügyi forrásokról, valamint az egyéb likviditást segítő termékekről pedig Tóth László főosztályvezető prezentált.

A 2020. május 18-tól elérhető Széchenyi Kártya Program új átmeneti támogatású hiteleket kínál kkv-k részére kedvező feltételrendszerrel. A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz szabad felhasználású, hitelkiváltásra is használható, a Széchenyi Munkahelymegtartó hitel munkabér megelőlegezésre, személyi jellegű ráfordításokra, a szabad felhasználású Széchenyi Likviditási hitel forgóeszköz beszerzésre, egyéb igénybe vett szolgáltatásra, hitelkiváltásra, míg a Széchenyi Beruházási hitel Plusz beruházási korlátozás nélkül – a hitelcélok, illetve hozzá kapcsolódó forgóeszköz beszerzésekre, hitelkiváltásra – használható fel. Az Agrár Széchenyi Kártya Plusz mezőgazdasági őstermelő, egyéni vállalkozó, családi gazdálkodó, erdőbirtokossági társulat, gazdasági társaság, egyéni cég, illetve szövetkezet folyószámlahitelének likviditását biztosítja. Az egyes hiteltípusok egymásra épülnek, egyszerre is igénybe vehetők valamennyi forgalmazó hitelintézetnél, egységes kondíciók mellett.

Az egyes pénzügyi szolgáltatóknál a kkv-k részére ajánlott támogatott konstrukciók széles skálája elérhető. A Széchenyi Kártya Program mellett a kínálatot az NHP Hajrá Hitelprogram, a GHG Krízis Kezességi Program, az Exim Kárenyhítő Program, a MFB Versenyképességi Hitelprogram és teszi teljessé. Az NHP Hajrá Hitelprogram a vállalkozás üzleti tevékenységét szolgáló beruházások, forgóeszközök finanszírozására, illetve a vállalkozás által már elnyert támogatási programok vagy ki nem fizetett normatív támogatások előfinanszírozásra nyújt lehetőséget. A Garantiqua Hitelgarancia Zrt új Krízis Kezességi Programja 90%-os kezességet biztosít kkv-k és nagyvállalatok részére. Az Exim Kárenyhítő Program a járvány kitörése következtében kialakult átmeneti, súlyos likviditáshiány ellensúlyozására ajánlott. A forgóeszköz, illetve beruházási hitel igénybevételére igényehető termék államilag támogatott, kedvezményes kamatozású kölcsönnek minősöl. Az MFB Versenyképességi Hitelprogramot elsősorban nagyvállalatok, a jelentős beruházást tervező, középvállalkozások és projektcégek vehetik igénybe beruházás és forgóeszköz finanszírozása, befektetett pénzügyi eszköz vásárlására, illetve hitelkiváltás céljából.

Az egyes termékeket, gazdaságélénkítő pénzügyi forrásokat részletező prezentációk az alábbi linkekre kattintva érhetők el.

Figyelem: a prezentációban szereplő információk a június 4-i állapotot szerinti termékfeltételeket tükrözik! Konkrét hiteligény esetén a pénzügyi szolgáltatók honlapján lévő mindenkori aktuális üzletszabályzat szerinti feltételek és a honlapon közzétett aktuális információk a mérvadóak.

Kedvező változások a Széchenyi kártya hitelkonstrukcióban – KAVOSZ

Kedvezményes hitelkonstrukciók vállalkozásoknak – MKB