Idegenvezetők Világnapja, 2022. február 24-27.

Idegenvezetők Világnapja, 2022. február 24-27.

Idegenvezetők Világnapja, 2022. február 24-27.

Idegenvezetők Világnapja, 2022. február 24-27. 2022/02/09
Idegenvezetők Világnapja, 2022. február 24-27. 17:49

Ismét személyes részvétellel rendezi meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az Idegenvezetői Világnap budapesti eseményeit.

A budapesti turisztikai évad hagyományosan a február 21-i Idegenvezetők Világnapjával kezdődik.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és idegenvezetői 2003-ban vették át az Idegenvezetők Világnapja fővárosi programsorozatának szervezését, melyet 1990-ben hívott életre az Idegenvezetők Világszövetségének Egyesülete (WFTGA). Azóta minden évben ezzel az eseménnyel nyitjuk meg a fővárosi turisztikai szezont. A célunk felkelteni a helyi lakosság, a városvezetők, a média figyelmét az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő és közvetítő munkájára, illetve arra a törekvésükre, hogy munkatapasztalataik megfogalmazásával segítsék az országimázs-teremtésért felelős turisztikai, politikai döntéshozók munkáját.

Az idei évben kiemelt célunk az is, hogy a BKIK „Újra nyitva Budapest” programjával összhangban felhívjuk a belföldi utazók figyelmét a főváros szépségére, turisztikai értékeire és izgalmas program lehetőségeire. A főváros népszerűsítésére azonban nem a klasszikus látványosságokat állítjuk fókuszba, hanem a város kevésbé ismert kincseit mutatjuk meg. A tavaly online is óriási érdeklődés mellett megtartott, vezetett túrák helyét ebben az évben az élő séták és változatos eszközökön szervezett utak veszik át. A Volánbusz Zrt. stratégiai partnerségével összeállított programsorozaton február 24. és 27. között az érdeklődők a buszos és hajós kirándulások mellett városnéző villamossal utazhatnak Óbudától Kelenföldig, sétán ismerhetik meg a régi pesti kereskedő belváros mindennapjait, az erzsébetvárosi Csikágót, izgalmas épületbejáráson vehetnek részt a Zeneakadémián, a Szépművészeti Múzeumban, a Dreher Sörmúzeumban vagy az Unicum Házban. 

A rendezvény programja: (A kívánt pontra kattintva bővebb információ, illetve a program leírása érhető el.)

Autóbuszos városnézés

Hajós városnézés

Városnézés villamossal

Séták 

BUSZ és VILLAMOS járataink megteltek. Hajós városnézésre az Európa hajóra és néhány gyalogos programra még tudnak jelentkezni!

Az Idegenvezetők Világnapja összesített budapesti programjait megtalálja ezen a linken.

A részvétel a programok nagy többségén ingyenes, de regisztrációköteles.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!