Idegenvezetők Világnapja 2020

Idegenvezetők Világnapja 2020

Idegenvezetők Világnapja 2020

Idegenvezetők Világnapja 2020 2020/02/14
Idegenvezetők Világnapja 2020 09:50

Fedezze fel idegenvezetőink tudásával a kultúra, a gasztronómia és az egyedi programok fővárosát, Budapestet!

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából 2020. február 20-23. között tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak Budapest különböző pontjain. A 100 változatos program között dunai hajózás, városnéző buszos túra,  különjáratú villamos is szerepel. A kerekesszékkel közlekedők számára pedig e célra kialakított, rámpás mikrobuszos városnézést szervezünk. A négy napos turisztikai esemény szervezője a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK)  Kereskedelmi Tagozata, valamint idegenvezetői. Társszervezőként a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ (BTFK), valamint a Bevásárló-és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM) vesz részt a rendezvény szervezésében. A rendezvény nem jöhetne létre idegenvezetőink társadalmi munkája nélkül.

A rendezvény fővédnöke: Karácsony Gergely, főpolgármester

Az Idegenvezetők Világnapján a főváros idegenvezetői évről évre ingyenes városnézésekre hívják a hazai érdeklődőket. A tavaszi turisztikai szezon nyitányaként is tekinthető eseménnyel a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet az idegenvezetők értékteremtő munkájára. Az idei évben is több mint 100 programmal, 100 idegenvezető vesz részt a rendezvényen és mintegy 100 közreműködő partner segít a megvalósításban.

A vasárnapi (február 23.) központi események helyszíne a Bálna Budapest lesz, ahol megtekinthető lesz kézműveseink portékája, és reményeink szerint vidéki turisztikai desztinációk is bemutatkoznak  Innen indulnak térítésmentesen, a városnéző autóbuszok, városnéző hajók, valamint a kerekesszékkel közlekedők számára szervezett, speciális autóbuszos túrák, amelyekre előzetesen lehet regisztrálni. A Bálnában turisztikai kiállítók és kézművesek mutatkoznak be. Gyalogos városnézéseink, tematikus sétáink, a város, különböző pontjairól indulnak, sok különlegességgel, épületbejárással, meglepetésekkel.

Két hajó is rendelkezésre áll majd, így a Mahart Passnave Budapest hajója, mely a Bálnától indul és a Silverline Táltos hajója, mely az Erzsébet híd lábánál lévő 11-es kikötőben várja az utasokat. Külön járatként indul villamos a 2-es, valamint a 6-os villamos vonalán.

A programok többséges térítésmentesen lesz látogatható. A programokra előzetesen regisztrálni szükséges. Az esetleg szabadon maradó helyekre (séta, busz, hajó és villamos esetén), a helyszíneken is lehet jelentkezni.

A programok és a regisztrációs felületek folyamatosan feltöltésre kerülnek a www.bkik.hu oldalra, kérjük, kísérjék figyelemmel. 

PROGRAMOK

Autóbuszos városnézés

Speciális autóbuszos városnézés

Hajós városnézés

Hajós városnézés a MAHART Passnave-val

Villamos járatok

Mikrobuszos túrák mozgáskorlátozott emberek részére

SÉTÁK

2020. február 20. csütörtök

2020. február 21. péntek PEST

2020. február 21. péntek BUDA

2020. február 22. szombat PEST

2020. február 22. szombat BUDA

2020. február 23. vasárnap PEST

2020. február 23. vasárnap BUDA

 

Idegenvezetők Világnapja 2020 - VÁC – DUNAKESZI – ALAG

Idegenvezetők Világnapja 2020 - SZENTENDRE

Idegenvezetők Világnapja 2020. február 22. Gödöllőn

Dunakanyar, Esztergom - 2020. február 22. szombat