Idegenvezetők Világnapja 2021. február 25-28. – rendhagyó módon

Idegenvezetők Világnapja 2021. február 25-28. – rendhagyó módon

Idegenvezetők Világnapja 2021. február 25-28. – rendhagyó módon

Idegenvezetők Világnapja 2021. február 25-28. – rendhagyó módon 2021/02/11
Idegenvezetők Világnapja 2021. február 25-28. – rendhagyó módon 13:41

1990. óta számos országban ünneplik az Idegenvezetők Világnapját, amely némely európai fővárosban, így Budapesten is több napos ünneppé fejlődött. A budapesti idegenvezetők szinte a kezdetektől csatlakoztak az eseményhez, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata 2003. óta segíti őket a rendezvény megszervezésében.

Ezeken a napokon az idegenvezetők társadalmi munkában mutatják be fővárosunkat, varázsolják a hétköznapokban oly sokat rótt utcákat emberközelivé, megmutatva múltját és jelenét, kultúráját és értékeit. Az esemény alkalmával számtalan múzeum és intézmény nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt és egyre többen csatlakoznak érdekes attrakciókkal, lehetővé téve a betekintést fővárosunk rejtett kincseibe.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata idén a koronavírus járvány miatti rendezvény- és gyülekezési tilalom ellenére is szeretné folytatni a hagyományt. A túrákon, eseményeken sajnos személyesen nem lehet részt venni, de reméljük, hogy a virtuális térbe terelt programok is jó élményt jelentenek. A turizmus a pandémia által leginkább sújtott ágazat. Szállodák, vendéglátóhelyek többsége zárva, utazási irodák, rendezvényszervezők, idegenvezetők munka nélkül. Ebben az időszakban különösen fontosnak tartjuk megmutatni, hogy a szakma ugrásra készen várja a nyitást, a lehetőséget vendégei újra fogadására.

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából 2021. február 25-én az érdeklődők on-line konferencián vehetnek részt. Ezzel a nyitó rendezvénnyel veszi kezdetét az idegenvezetői világnap. A vezetett séták sem maradnak el, a BKIK Bevásárlóutca Menedzsmentje (BUM) „kanapé túrái”-val együtt, várhatóan napi 2 on-line városnézést indítunk. Ezen kívül számos előadás, intézménybemutató video és bemutatkozás elérhető az alábbi menüpontokban. Köszönjük azoknak az idegenvezetőknek, intézményeknek, akik saját videoval csatlakoznak a programokhoz. Külön köszönet a Budapesti Történeti Múzeumnak, amely szakemberei önálló sétát osztanak meg az érdeklődőkkel.

A programok információi és a regisztrációs felületek folyamatosan kerülnek feltöltésre az alábbi menüpontokba, kérjük, kísérjék figyelemmel.

KONFERENCIA

SÉTÁK

IDEGENVEZETŐINK ELŐADÁSAI

TURISZTIKAI AJÁNLÓ

MÚZEUMOK, INTÉZMÉNYEK BEMUTATKOZÁSA

ZENEI AJÁNLÓ

A JÖVŐ IDEGENVEZETŐI - SZAKKÉPZÉS

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK