Idén ismét úton a Turizmus Világnapján

Idén ismét úton a Turizmus Világnapján

Idén ismét úton a Turizmus Világnapján

Idén ismét úton a Turizmus Világnapján 2022/09/30
Idén ismét úton a Turizmus Világnapján 12:27

Több mint 160-an vettek részt budapesti városi sétáinkon.

2022-ben az újraindulás jegyében szerveztünk városi sétákat Budapesten, a Turizmus Világnapján és az azt megelőző hétvégén. A szeptember 23-25. között és 27-én megrendezésre került programsorozat sikeresen zárult, a kirándulásokon közel 160 érdeklődő vett részt.

A BKIK Kereskedelmi Tagozatának idegenvezetői az V. Turizmus, Vendéglátás osztályával idén is csatlakoztak a Turizmus Világnapjához. Célunk volt bemutatni a nagymúltú, a főváros fejlődésére hatással lévő cégek múltját és jelenét. 2022-ben a séták közös jelszavai a közösségi közlekedés, a vendégvárás és a rekreáció voltak.

A péntek délután kezdődő programok egy buszos városnézéssel indultak a Keleti HÉV vonalán, a Keleti Pályaudvartól a Cinkotai Járműtelepig, a Kertvárosi és a Naplás-tavi kilátó megtekintésével. Szerveztünk csoportos sétát a Városligetben, ahol a korszakalkotó mérnöki látványosságokkal ismerkedhettek meg az odalátogatók.

A szombaton csatlakozók egy igazi múltidéző kiránduláson vehettek részt, mely a legendás Nagykörút fénykorát volt hivatott képviselni. A Nagykörút két szakaszát járták körbe az érdeklődők, a közel két és fél órás séta közben pedig hallhattak érdekességeket Teréz- és Erzsébetváros egykori kávéházairól, moziairól, kereskedéseiről, vendéglátó- és szórakozó helyeiről. A két részből álló program második felében megismerkedhettek a Hotel Britannia - Radisson Blu Béke Hotel és a Zsolnay kávéház legendáival. A szálloda történetével, irodalmi, kultúrtörténeti emlékeivel, valamint a kávéház belsőépítészeti értékeivel.

Vasárnap Utazás Budapest szigetei felett néven indítottunk túrát Pestről Budára, látogatást téve az Óbudai Gázgyár lakótelepén és a Graphisoft Parkban, majd onnan vissza Pestre. Fókuszban a régmúlt idők ipari történetei és logisztikai rendszerei álltak.

A programok egy csoportos üzemlátogatással zárultak a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben, szeptember 27-én, kedden napközben. Vendégeink visszajelzései alapján igazán sikeres eseménysorozatot zártunk, megszólítva ezzel több generációt, valamint bemutatva a főváros érdekességeit és értékeit.

A programok sikeres lebonyolításában idegenvezetőink mellett olyan cégek és helyszínek segítették munkánkat, mint az Oktogon Hotel, a New York Kávéház és Hotel, a Radisson Blu Béke Hotel, a Zsolnay Kávéház, az ECB Travel Kft., a MÁV-HÉV Zrt., a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a Graphisoft Park, a MAHART PassNave Kft., a Hulladékhasznosító Mű, a TourguideSystem.hu Kft.