Innovációs pályázatok – nem csak nagyoknak

Innovációs pályázatok – nem csak nagyoknak

Innovációs pályázatok – nem csak nagyoknak

Innovációs pályázatok – nem csak nagyoknak 2020/06/02
Innovációs pályázatok – nem csak nagyoknak 12:47

A napokban megjelent két innovációs beruházásokat támogatási pályázati felhívás! A várva várt KKV Start Innováció, valamint a Piacvezérelt KFI felhívások így már elérhetőek!

Innovációs beruházások – a megjelent felhívások

Remek hír, hogy az idei év első felében három olyan pályázati kiírás is támogatja a cégek innovációs beruházásait, így ezeket nem szükséges csupán saját erejükből finanszírozniuk. Ezekből már kettő meghirdetésre került, a harmadik még tervezet formájában érhető el.

A felhívások támogatják a kísérleti fejlesztést, az alkalmazott kutatást, az eljárási és szervezési innovációs, elszámolhatóak a bérköltségek és járulékok, az anyagköltségek és az eszközbeszerzések díjai is. A különbség csupán a területi korlátozásban, a támogatás mértékében/összegében, valamint a cégméretben rejlik.

KKV Start Innováció

A KKV Start Innovációra (2020-1.1.1-KKV START) a szakmai vélemény iránti kérelem benyújtási határideje 2020. június 19. A tényleges dokumentáció benyújtása a kitöltőprogram élesítésétől egészen 2020 augusztus 24-ig lehetséges.  Amennyiben a vállalkozás (mikro- és kisvállalkozás!) pályázni szeretne, legalább 2 teljes lezárt üzleti évvel szükséges rendelkeznie, valamint minimum 2 főt kell foglalkoztatnia. A támogatás mértéke maximálisan 60%, minimum 10 millió, maximum 20 millió forint igényelhető. Területi korlátozás nincs, az ország egész részéből várják az igényeket.

Piacvezérelt K+F+I

Ismerős lehet korábbról a Piacvezérelt Kutatás-fejlesztési és Innovációs Projektek Támogatása című pályázat, amely nagy népszerűségnek örvendett a tavalyi évben. Idén is meghirdetésre került a program, amely keretein belül az ország vállalkozásai, non-profit szervezetei nyújthatják be kérelmeiket két alprogramban. A maximális támogatás akár a 80%-ot elérheti, a maximálisan igényelhető összeg az A alprogramban 400 millió, a B alprogramban 800 millió forint. Területi korlátozás ennél a pályázatnál sincs, az egész ország területéről fogadják a támogatási kérelmeket.

A szakmai vélemény iránti kérelem 2020. június 12-ig nyújtható be, a tényleges dokumentációt a kitöltőprogram élesítését követően 2020. augusztus 31-ig várják.

És amire még számítunk...

Vállalatok innovációs tevékenységének támogatása

Társadalmi egyeztetésen van a „Vállalatok innovációs tevékenységének támogatása” című, GINOP-2.1.9-20 kódszámú felhívás is, amelyre a vidéki vállalkozások pályázhatnak. A mikro-, kis- és középvállalkozásoknak minimum 2 lezárt üzleti évvel, és 3 foglalkoztatott munkavállalóval kell rendelkezniük. Mikro- és kisvállalkozás esetén maximum 45%, középvállalkozás esetén maximum 35% támogatás érhető el. Minimum 20 millió, maximum 50 millió forint igényelhető.

Ha bővebben szeretne hallani a felhívásokról, regisztráljon 2020. június 9-én megrendezésre kerülő Onlinekonferenciánkra, ide kattintva!

Amennyiben személyes konzultációt igényelne, ide kattintva megteheti!

Goodwill Consulting Kft. - Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker