Ismerje meg jobban Brazíliát! - összefoglaló

Ismerje meg jobban Brazíliát! - összefoglaló

Ismerje meg jobban Brazíliát! - összefoglaló

Ismerje meg jobban Brazíliát! - összefoglaló 2021/09/08
Ismerje meg jobban Brazíliát! - összefoglaló 11:22

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi és Külgazdasági Kollégiuma az Okos Régió Innovációs Klaszter társszervezésében 2021. szeptember 1-jén online üzleti szemináriumot szervezett „Ismerje meg jobban Brazíliát” címmel.

A webináriumon Dr. Sztranyák József, a BKIK Gazdasági és Szolgáltató Tagozat elnöke és latin-amerikai relációért felelős vezetője köszöntötte a résztvevőket, és arra bíztatta a vállalkozásokat, hogy érdemes Brazília és Latin-Amerika felé nyitniuk, mert vannak komoly üzleti lehetőségek.

Ezután László Zsuzsanna, Magyarország são pauló-i főkonzul asszonya  adott tájékoztatást Brazília aktuális gazdaságpolitikai helyzetéről, a brazil partnerintézményekről, az országban üzleti tevékenységet folytató magyar vállalkozásokról, a kétoldalú kapcsolatokról, valamint beszélt az országban jelen levő nagyvállalatokról.

Ezt követően Sárkány Márta az Okos Régió Innovációs Klaszter menedzsere és Novák Zoltán klaszter tag  (BKIK Nemzetközi és Külgazdasági Kollégium tag) közösen mutatták be szervezetük szolgáltatását, mely brazil és egyéb nemzetközi diákokat közvetít főként az EU-n kívülre exportálni kívánó magyar kis- és középvállalkozásoknak.

Végül két brazil diák, Vanessa Mariana Martins és Jefferson William Lima mutatkoztak be a hallgatóságnak és foglalták össze magyarországi tapasztalataikat.

Az előadások után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a platform chatfalán keresztül.

Az előadók által rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

László Zsuzsanna előadása
Sárkány Márta előadása
Brazil diákok előadása (Vanessa és Jeff)