Itt vannak az első Skills Junior tehetséggondozó verseny győztesei

Itt vannak az első Skills Junior tehetséggondozó verseny győztesei

Itt vannak az első Skills Junior tehetséggondozó verseny győztesei

Itt vannak az első Skills Junior tehetséggondozó verseny győztesei 2022/04/28
Itt vannak az első Skills Junior tehetséggondozó verseny győztesei 13:34

A Szakma Sztár Fesztivál megmutatta, hogy Magyarországon nem csak kifizetődő, de menő dolog is szakmát tanulni.

Budapest, 2022. április 28. – Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Kereskedelmi Iparkamara (BKIK) és a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSzC). Az együttműködés része az idén tavasszal elindított, a korai tehetséggondozást segítő Skills Junior verseny, illetve az asztalos szakemberképzés szakmai és taneszközzel való támogatása is. A megállapodást hivatalosan a Szakma Sztár Fesztivál hétfői nyitónapján írták alá.

A BKIK és a BKSzC stratégiai együttműködési megállapodásának köszönhetően magasabb szintre lépett az idén először elindított, a nemzetközi World- és EuroSkills versenyek előszobájaként számontartott Skills Junior szakmai verseny. A magyar Skills Juniort elsőként az asztalos szakmában rendezhették meg, melyben a magyar fiatalok hagyományosan jól szerepelnek a nemzetközi versenyeken.

A Skills Junior országos válogatójáról 31 versenyző közül továbbjutó legjobb 4 fiatal mérte össze tudását az elmúlt 2 napban a Szakma Sztár Fesztiválon, az országos szakmai versenyek döntőinek helyt adó rangos eseményen. A megmérettetés végén az alábbi eredmény született: az első helyezett Eszlinger Mátyás, a második Keresztes Máté lett, a harmadik helyen pedig Orosz Gergő végzett. A negyedik helyet megszerző szombathelyi Busznyák Dorka asztalos tanulónak szerencsét hozott a miniszterelnöki vizit, hiszen ő nyerte meg a szakmai zsűri különdíját. A résztvevők és felkészítő tanáraik a BKIK nagyértékű szerszám és kisgép csomagját, valamint a Tooltechnic System Kft. ajándékát kapták kiválóságuk elismeréseképp.

A szakmák megbecsültségét is növelni hivatott Skills Junior tehetséggondozó célja, hogy már a 9-12 évfolyamosok is megismerhessék a nemzetközi versenyek világát, valamint felkészülhessenek a későbbi megmérettetésekre.

A BKIK és a BKSzC most aláírt együttműködése keretében a BKIK komoly szakmai és taneszköz támogatással is segíti a BKSzC-hez tartozó Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskola tanműhelyét, ahol a tanulók így magasabb színvonalon készülhetnek a hazai és nemzetközi versenyekre is.