Kapcsolatépítés a latin-amerikai fővárosi kamarákkal és külképviseleti szervekkel

Kapcsolatépítés a latin-amerikai fővárosi kamarákkal és külképviseleti szervekkel

Kapcsolatépítés a latin-amerikai fővárosi kamarákkal és külképviseleti szervekkel

Kapcsolatépítés a latin-amerikai fővárosi kamarákkal és külképviseleti szervekkel 2020/10/14
Kapcsolatépítés a latin-amerikai fővárosi kamarákkal és külképviseleti szervekkel 09:14

 

Az I. Virtuális Magyar-Mexikói Fórumra 2020. szeptember 30-án került sor, Őexc. David Nájera budapesti mexikói nagykövet, Alejandro O. Vázquez Martínez III. Titkár és a kulturális, turisztikai és kereskedelmi ügyekért felelős attasé, valamint mexikói üzletemberek részvételével. A virtuális konferencián Őexc. David Nájera budapesti mexikói nagykövet úr köszöntőjét követően bemutatta a mexikói részéről személyeket illetve szakmai profiljukat, a BKIK részéről Dr, Sztranyák József, a Kereskedelmi és Szolgáltató Tagozat elnöke válasz köszöntőjében szólt a BKIK Nemzetközi Kollégiumának a pandémiát követő időszakra szóló irányelveiről és bemutatta a BKIK részéről megjelent vállalkozókat és vállalkozásokat. Stádler Judit, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Latin-Amerika és Karib-térség Főosztály vezetője ismertette a Magyarországi Üzleti környezetet és gazdasági profiljait, továbbá a magyarországi kereskedelmi is beruházási ösztönzőket. Ezt követően bemutatkoztak mexikói vállalatok képviselői is. Együttműködési területként a mezőgazdaság mellett, konkrét ügyként a méhészet kérdése vetődött fel, konkrétan méz export vonatkozásában, de emellett a műanyagok másodlagos feldolgozása, a szenny és ivóvízkezelés, textilipari kérdések is szóba kerültek.

 2020.október 2-án BKIK és a CCL (Limai Kereskedelmi és Iparkamara) a két kamara között 2019-ben megkötött együttműködés alapján a Perui fél kezdeményezésére, annak Nemzetközi Igazgatósága, valamint az ország kormányzati és üzleti feleivel létrejött egy online Workshop, a BKIK és annak az ipar, a kereskedelem vállalkozóival. Az ülést Rosmary Núñez Espinoza a Limai kamara nemzetközi igazgatóasszonya nyitotta meg, aki miután bemutatta a CCL nemzetközi igazgatóság bemutatta az országban rejlő gazdasági lehetőségeket, kitérve a perspektivikus ágazatokra. A BKIK képviseletében Dr. Sztranyák üdvözölte a partnereket, vázolta a BKIK Nemzetközi Kollégiumának a pandémiát követő időszakra szóló irányelveit a gazdaság újraindításának elősegítésének időszakában, majd bemutatta a magyar üzletembereket, illetve az Ipari, a Kereskedelmi Tagozat megjelent képviselőit, valamint Kézműves Tagozat elnökét. A megbeszélésen szóba kerültek az e-kereskedelemben rejlő előnyök, kitérve az e-commerce-t elősegítő Elektronikus Termék és Szolgáltatás Börzéjére, valamint az általuk működtetett online felületre. A felek megegyeztek egy későbbi webinárium megtartásában, ahol a két ország üzleti lehetőségei szélesebb vállalkozói körnek bemutatásra kerülhetnek.

 

 Amennyiben az Ön cége is érdeklődik a latin-amerikai kereskedelmi kapcsolatépítés iránt, várjuk megkeresését bemutatkozó anyagával a babak.peter@bkik.hu e-mail címen.