Komoly tervek 2019-re

Komoly tervek 2019-re

Komoly tervek 2019-re

Komoly tervek 2019-re 2018/11/08
Komoly tervek 2019-re 18:45
Fórum forró kérdésekkel.
 
 
Szupkai G.
 
A Hungexpon rendezett Ipar és Kereskedelmi Napja már bizonyította a BKIK két legnagyobb tagozata közötti együttműködést, aminek folyományaként az Ipari Tagozat elnöke, Zsabka Zsolt által életre hívott – minden hónap első keddjén esedékes – fórumot tartotta közösen a két tagozat.
 
Zsabka bevezetője után udvariasan átadta vendégének, a Kereskedelmi Tagozat elnökének, Szatmáry-Jähl Angélának a „terepet”, aki a jelenlévők köszöntésén túl felkért mindenkit, hogy aktívan nyújtsanak segítséget a két tagozat 2019-es tervének elkészítésében, hiszen csak így tudnak igazán hatékony, mindenki megelégedésére szolgáló munkát végezni.
 
Zsabka Zsolt már most felvázolta az általa három legfontosabbnak gondolt jövő évi feladatot, amelyek közül az egyik a 2019-ben önálló rendezvényként és nemzetközivé szélesített Taxi expo lesz, a másik a Corvinus egyetemmel való együttműködés – amelynek részleteit a következő hetekben véglegesítik -, míg a harmadikként a taglétszám növeléséről és a kommunikáció javításáról beszélt, amire máris konkrét elképzelései vannak.
 
 
Szatmáry-Jähl Angéla a 2019-es tervek között megemlítette, hogy a már jól működő rendezvényeket, például az Idegenvezetők Világnapját is szeretnék új szintre emelni. A másik komoly feladatként azt jelölte meg, hogy megoldást kell találni a kiskereskedelemben tapasztalható ember- és munkaerőhiányra, emiatt a szakoktatás rendszerének kidolgozása lesz elsődleges, de jövőre az e-kereskedelem és a kriptovaluták kezelése is terítékre kerül.
 
Zsabka Zsolt a szakoktatás kérdéskörére reagálva már eredményekről is beszámolt, ugyanis a fiatalok pályaválasztását segítendő egy projekt keretében keresik azokat a vállalkozásokat, ahová ellátogathatnak a diákcsoportok, hogy közelebbről megismerkedhessenek a szakmákkal.
 
Nincsen fórum kérdések nélkül – ezúttal sem volt másként. A parkolási törvény, vállalkozási parkolás ügye mellett felmerült a védelmi kollégium megalakulásának kérdése is, valamint a Ruházati Osztály nagy mértékű széttagozódása elleni cselekvésre is felkérést kapott a két tagozati elnök.
 
Reagálásukban a parkolás kapcsán a nyilvánossághoz fordulás fontosságát hangsúlyozták amellett, hogy mindent megtesznek az illetékes közigazgatási szerveknél, országgyűlési képviselőknél és önkormányzatoknál a probléma mielőbbi megoldása érdekében. A védelmi kollégium kapcsán Zsabka elnök jelezte, hogy ismeri az ötletgazda Schmidt Szilárd által benyújtott tervet, amely tudomása szerint nyár óta a kamara elnökénél van és reménykedik benne, hogy 2019-ben ez a fontos testület is megkezdheti a munkáját. Szatmáry-Jähl Angéla pedig ígéretet tett a Ruházati Osztály ésszerű egységesítésére.