Lehet jelentkezni az #újranyitvaBP – Közösségi összefogás a budapesti vendéglátásért programra

Lehet jelentkezni az #újranyitvaBP – Közösségi összefogás a budapesti vendéglátásért programra

Lehet jelentkezni az #újranyitvaBP – Közösségi összefogás a budapesti vendéglátásért programra

Lehet jelentkezni az #újranyitvaBP – Közösségi összefogás a budapesti vendéglátásért programra 2021/07/02
Lehet jelentkezni az #újranyitvaBP – Közösségi összefogás a budapesti vendéglátásért programra 13:22

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara #újranyitvaBP elnevezésű eseményfinanszírozó programja mellett a Bridge to Benefits – Mesterkurzus felelős vállalkozásokért programról is beszélt a ma reggeli Mokkában Zsabka Zsolt, a BKIK alelnöke és Harsányi Mónika a BKIK Projektmenedzsment Irodájának vezetője.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2021. június 17-én indította útjára az #újranyitvaBP elnevezésű eseményfinanszírozó programját egy sajtótájékoztató keretén belül. A kezdeményezés weboldalán a BKIK több elemből álló fogyasztásélénkítő programjának részletei mellett az érdeklődő vállakozások számára elérhetők a jelentkezéshez szükséges dokumentumok is, amellyel pályázhatnak.

A reggeli interjúban arról a nagyszabású pitching eseményről is szó esett, amellyel lezárult a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Projektmenedzsment Irodája által megvalósított, inkubációval egybekötött, 6 hetes mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyújtott workshop sorozata. A vezető hazai nagyvállalatok és civil szervezetek összefogásával május végén elindult Bridge to Benefits – Mesterkurzus felelős vállalkozásokért program célja az volt, hogy gyakorlati képzéssel fejlessze a kkv-szektorban a környezeti vagy társadalmi szempontból is hasznos, fenntartható üzleti tevékenységet. A kurzuson való részvételre a februárban közzétett nyílt pályázati felhívás keretében 14 nyertes kkv kapott lehetőséget.

A zsűriben résztvevő nagyvállalatok, illetve civil szervezetek felajánlást tehettek az általuk relevánsnak ítélt projektek konkrét megvalósításának segítésére, valamint szavazhattak a legjobb projektötletre, amelyet a CédrusNet-Erasmus Intézet Kft. mutatott be. A nyertes téma az 50 feletti korosztály munkaerőpiaci jelenlétének meghosszabbítására fókuszál társadalmilag hasznos, innovatív megoldásokkal. Rajtuk kívül olyan területeken mutatták be ötleteiket a résztvevők, mint a jelnyelv tanulás nemzetközi keretek között, a hulladékhasznosítás a gombatermesztésében, a kerületi hulladékkezelés és az atipikus fejlődésű gyermekek segítése úszásoktatással. A felajánlások tartalma többek között mentori együttműködés, beszállítói kapcsolat kialakítása, befektetés, egyéb pénzügyi és nem pénzügyi eszközök biztosítása, kapcsolati tőke mozgósítása volt.