Március 15-ig érvényben maradnak a járványügyi intézkedések

Március 15-ig érvényben maradnak a járványügyi intézkedések

Március 15-ig érvényben maradnak a járványügyi intézkedések

Március 15-ig érvényben maradnak a járványügyi intézkedések 2021/02/26
Március 15-ig érvényben maradnak a járványügyi intézkedések 11:22

Az oltások tömeges beadásával lesz lehetőség arra, hogy enyhítsenek a korlátozásokon, jelenleg azonban a járvány harmadik hullámában vagyunk, ezért a járványügyi szakemberek véleményét figyelembe véve március 15-ig meghosszabbították az érvényben lévő intézkedéseket.

A következő egy-két hétben romlani fognak a számok a hazánkban megjelent vírusmutációk miatt. Ezért a járványügyi szakemberek véleményét figyelembe véve március 15-ig változatlan formában fenntartjuk a korlátozó intézkedéseket – jelentette be Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Az oltások tömegessé válásával nyílik majd esély arra, hogy feloldhassuk a korlátozásokat akár már egy hónap múlva.

Felgyorsul az oltások beadása 

A járványügyi szabályok fokozatos enyhítéséhez akkor jutunk a legközelebb, ha minél többen beoltatják magukat – hívta fel a figyelmet a miniszter.  Amikor a veszélyeztetett emberek - a 60 évnél idősebbek és a krónikus betegségben szenvedők - megkapják a védőoltást, akkor lehet radikálisan enyhíteni a korlátozásokat. Ez 2,5-3 millió beoltottat jelent, jelenleg csak félmilliónál tartunk, de a következő két hétben felgyorsulnak az oltások és egymillió felett lesz a védett emberek száma. 

Gulyás Gergely arról is tájékoztatott, hogy eddig 2 millió 460 ezren regisztráltak oltásra. A következő hetekben felgyorsul az oltás, ezért érdemes azoknak is jelentkezniük, akik kivártak, mert úgy gondolták, hogy csak később kerülne rájuk a sor. 

 

Forrás: https://kormany.hu/hirek/marcius-15-ig-ervenyben-maradnak-a-jarvanyugyi-intezkedesek