MEGHÍVÓ - IV. Szakácsfelvonulás

MEGHÍVÓ - IV. Szakácsfelvonulás

MEGHÍVÓ - IV. Szakácsfelvonulás

MEGHÍVÓ - IV. Szakácsfelvonulás 2021/06/30
MEGHÍVÓ - IV. Szakácsfelvonulás 10:02

MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívjuk az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete által szervezett
IV. Szakácsfelvonulás
eseményre

A gyülekező időpontja: 2021. június 30. 14:30
A gyülekező helye: Budapest, Fővám tér

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete idén negyedik alkalommal rendezi meg a Szakácsfelvonulást, melynek célja a Magyarország étele szakácsverseny népszerűsítése. Továbbá felhívni a figyelmet a sok esetben alacsony megbecsüléssel rendelkező szakács szakmára, hozzájárulva a kollégák iparágban tartásához és a szakma- és pályaelhagyás megállításához. Ezzel összhangban az idei esemény a Mentsük meg együtt a vendéglátóipart! társadalmi üzenetet kapta.

A kezdeményezéshez idén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozik, hiszen a szervezet az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete törekvéseivel összhangban indította el nemrég fogyasztásösztönző programját a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került fővárosi vendéglátóhelyek megsegítésére. Az #újranyitvaBP programmal a kamara célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet, hogy a budapesti vendéglátás problémáit csak összefogással, a belföldi turizmus Budapestre irányításával és a fogyasztás ösztönzésével lehet enyhíteni. Ennek érdekében a szervezet 50 millió forintnyi induló pályázati forrást biztosít a rászoruló cégeknek.

A szokásoknak megfelelően, az idei díszfelvonulást a 2021-es Magyarország étele győztesei, Bottyán Silvia és Ferner Valentina vezetik, kezükben a „Nagy erdő mesés mágiája” győztes recepttel, amelyet a menet végén átadnak Jakab Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének és a Parlamentben letétbe helyeznek. A menetet a Budaörsi Fúvószenekar kíséri.

Program:

14:30 – 15:00   Gyülekező

15:00 – 15:45   Felvonulás

15:45 – 16:00   Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete elnökének köszöntője a Parlamentnél