Meghívó -  Látogatás a budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen

Meghívó - Látogatás a budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen

Meghívó - Látogatás a budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen

Meghívó -  Látogatás a budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen 2021/09/21
Meghívó -  Látogatás a budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen 16:25

 M E G H Í V Ó

 

A séta megtelt! További jelentkezőket már nem tudunk fogadni!

Tisztelt érdeklődő Vendégünk!

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata a kezdetektől, éppen 10 éve csatlakozott az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO)  által létrehozott Turizmus Világnapjához, és azóta minden évben együtt ünnepeljük az idegenforgalmat a turistákkal és a turisztikai szolgáltatókkal, valamint a turisztikai szektorban dolgozókkal, és igyekszünk felhívni a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékeire.

A kerek évfordulóra különleges eseménnyel készültünk Önöknek. A Fővárosi Vízművek jóvoltából lehetőségünk lesz betekinteni Európa egyik legkorszerűbb, és Közép Európa legnagyobb szennyvíztisztító telepének működésébe. Tisztelettel meghívjuk Önt a rendezvényre.

A 2009 augusztusában elkészült Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep 1 éves sikeres próbaüzem után, 2010. augusztus 1-én került ünnepélyesen átadásra. 2013 óta a Fővárosi Vízművek üzemelteti a 1 600 000 lakosegyenértékű, napi 350 000 m3 biológiai szennyvíztisztítási kapacitással rendelkező Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepet, amely környezetbarát és a fizikai, kémiai, biológiai tisztítás elemeit ötvöző, zárt technológiája révén forradalmian új megoldásokat alkalmaz. Ez a kb. 29 hektáros csepeli telep Budapest kerületeinek csaknem felét kiszolgálja.

A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep (BKSZTT) látogatásának

időpontja: 2021. szeptember 27., hétfő 10 óra
találkozó: a telep bejáratánál, 9:30-tól(kérjük, időben érkezzenek, hogy 10 órakor a programot megkezdhessük)
helyszíne: BKSZTT  bejárat, 1211 Budapest, Nagy - Duna sor 2.

A program: rövid prezentáció a BKSZTT-ről és működéséről, valamint körbevezetés a telepen, melynek során bemutatásra kerül szemléltetés mellett a szennyvíztisztítás folyamata.

A részvétel térítésmentes, de regisztráció köteles. A résztvevők száma limitált, max. 25 fő.

A séta megtelt! További jelentkezőket már nem tudunk fogadni!

Amennyiben regisztrált, de mégsem tud részt venni az eseményen, kérem, jelezze a regisztrációs e-mail, vszepesi@bkik.hu címen.

 

A látogatás kb. 1,5 órát vesz igénybe, parkolási lehetőség van a helyszínen.

Általános tudnivalók:

A telepet 14 év alatti gyermekek és fertőzőbetegek nem látogathatják.

A látogatás rendjének és a viselkedési normáknak (mellékelve) a betartása a látogató felelőssége. Ennek tudomásulvételéről minden látogatónak személyi igazolvány- vagy útlevélszámának megadásával és eredeti aláírásával kell nyilatkoznia.

A telep zárt területein a maszkviselés kötelező! Kérjük, hogy tartsák be a legalább 1,5-2 méteres biztonsági távolságot! A járványügyi intézkedések az aktuális rendeletek szerint változhatnak!

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tájékoztatja a résztvevőket, hogy a rendezvényen kép- és/vagy hangfelvétel készülhet. A résztvevő a rendezvényen való regisztrációjával, részvételével előzetes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a BKIK a megadott személyes adatait kezelje, így ahhoz is, hogy a rendezvényen róla kép- és/vagy hangfelvétel készüljön, s ezeket a BKIK a rendezvényről szóló tájékoztatásaiban, valamint egyéb kiadványaiban és online felületein felhasználja.

Az BKIK tájékoztatja a résztvevőket, hogy a rendezvényen való részvétel biztosítása és az ehhez kapcsolódó költségek igazolása céljából megadott személyes adataik (név, aláírás, mobilszám, e-mail cím, képmás és/vagy hangfelvétel) kezelésére az BKIK adatvédelmi szabályzatában foglaltak az irányadók.

Bízunk benne, hogy személyesen is üdvözölhetjük a programon!

Budapest, 2021. szeptember 19.

                                                                                              Szatmáry-Jähl Angéla s.k.
                                                                                         a Kereskedelmi Tagozat elnöke

 

Viselkedési alapnormák a Fővárosi Vízművek Zrt  telepeinek látogatása során