Meghosszabbított határidővel, március 5-ig várjuk a vállalkozások jelentkezését a Bridge to Benefits Mesterkurzusra

Meghosszabbított határidővel, március 5-ig várjuk a vállalkozások jelentkezését a Bridge to Benefits Mesterkurzusra

Meghosszabbított határidővel, március 5-ig várjuk a vállalkozások jelentkezését a Bridge to Benefits Mesterkurzusra

Meghosszabbított határidővel, március 5-ig várjuk a vállalkozások jelentkezését a Bridge to Benefits Mesterkurzusra 2021/02/23
Meghosszabbított határidővel, március 5-ig várjuk a vállalkozások jelentkezését a Bridge to Benefits Mesterkurzusra 09:26

A hazai nagyvállalatok és civil szervezetek szakmai összefogásával április második felében induló Bridge to Benefits – Mesterkurzus felelős vállalkozásokért célja, hogy gyakorlati képzéssel fejlessze a kkv-szektorban a környezeti vagy társadalmi szempontból is hasznos, fenntartható üzleti tevékenységet. Az érdeklődő kkv-k saját projektkoncepcióval pályázhatnak és mindössze egy online pályázati űrlapot kell kitölteniük. 

A Bridge to Benefits programba olyan agilis és a fenntarthatóság iránt elkötelezett kkv-kat várnak, akik nyitottak civil szervezetekkel és nagyvállalatokkal való együttműködésre és látják a kooperáció potenciális üzleti értékét. A sikeresen pályázó cégek 2021. április és május között 6 tematikus modulon keresztül nagyvállalatok, szakértők és nonprofit partnerek bevonásával fejleszthetik fenntartható működésüket, illetve környezeti és társadalmi hasznosságukat.

A mesterkurzushoz csatlakozó nagyvállalatok és intézmények: dm, Magnet Bank, MVM, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., Praktiker Magyarország, Tata Consultancy.

A Bridge to Benefits képzési moduljai a következő témákra fókuszálnak: CSR, fenntarthatóság, civil-vállalati együttműködések, üzleti partnerség, valamint a társadalmi és környezeti befektetések lehetőségei az üzletfejlesztésben, marketingben és pénzügyi (újra)tervezésben. A workshop modulokat folyamatos egyéni tanácsadás és mentoring egészíti ki. Az elméleti képzés végén pedig a résztvevő vállalkozások prezentálják a helyben kidolgozott projektjeiket és lehetőségük nyílhat ezek megvalósítására a BKIK szakmai támogatásával egy 4-6 hónapos pilot projekt keretében.

A Bridge to Benefits mesterkurzust a BKIK Projektmenedzsment Irodája koordinálja a Civil Impact Nonprofit Kft.-vel és társadalmi vállalkozási szakértőkkel együttműködésben. A projekt az Interreg Central Europe Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

A BKIK több területen is támogatja a társadalmilag felelős nonprofit és forprofit vállalkozásokat, valamint a civil szervezeteket. Partnerségével megvalósított Social(i)Makers, CE Responsible és SEEMEIN elnevezésű nemzetközi projektjei az egyszeri segítségnyújtás helyett a tartós kapcsolatok kialakítását ösztönzik a két szféra között a közép-európai országokban.

Jelentkezési határidő: 2021. március 5. 12:00 óra 

További információ, pályázati feltételek és jelentkezés: ITT