Megjelent! – GINOP Plusz-1.2.3-21

Megjelent! – GINOP Plusz-1.2.3-21

Megjelent! – GINOP Plusz-1.2.3-21

Megjelent! – GINOP Plusz-1.2.3-21 2021/12/20
Megjelent! – GINOP Plusz-1.2.3-21 14:08

Megjelent a GINOP Plusz-1.2.3-21-es kódszámú felhívás, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseit támogatja.

A pályázat teljes neve:  „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” – ismerősen csenghet, de mit is jelent a végén, hogy leghátrányosabb helyzetű régió?

Fontos kiemelni, hogy a tervezett felhíváshoz képest a végleges jelentős változtatásokat tartalmaz! Az egyik ilyen változás, rögtön a területi korlátozást érinti. Ugyanis, amíg a tervezettben csak adott régió vállalkozásai pályázhatnak, a véglegesített kiírásban már Magyarországon székhellyel rendelkező, Budapest területén kívüli mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak.

A pályázatot két szakaszra bontották, első körben 80 milliárd forint keretösszegre pályázhatnak a Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, és Dél-Alföld régió vállalkozásai, a második szakaszban pedig 20 milliárdos keretösszegre a Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, és Pest régiók cégei.

Az első benyújtási szakasz 2022. január 19-én kezdődik és január 26-ig tart, míg a második szakasz január 27-én kezdődik, és február 3-án zárul le.

Minden olyan mikro-, kis- és középvállalkozás indulhat, amely rendelkezik 1 teljes lezárt üzleti évvel, átlagos statisztikai létszáma pedig 3 fő volt. További kizáró tényező lehet még, hogyha a pályázni vágyónak van már sikeres projektje a  GINOP Plusz-1.1.2-21 , GINOP Plusz-1.2.1-21 vagy GINOP Plusz-1.3.1-21 felhívás keretei között, úgy szintén nem jogosult indulni a szóban forgó kiíráson.

Mire igényelhető támogatás?

A támogatás köre széles, hiszen lehetőség van eszközök és gépek beszerzésére, infrastrukturális – és ingatlanberuházásokra, megújuló energiaforrású rendszerek telepítésére, tanácsadási szolgáltatások igénybevételére, képzésre, valamint információs - technológiafejlesztésre.

Minimum 10 millió, maximum 200 millió forint igényelhető, és akár 70%-os támogatás is kapható (a második szakaszban érintett vállalkozások maximum 50%-os támogatást kaphatnak). Mint már megszokhattuk, első körben visszatérítendő támogatásról van szó, ez akkor alakul át vissza nem térítendővé, hogyha a megvalósítás során adott feltételeknek megfelel a vállalkozás.

Hogyha személyes konzultációt szeretne, hogy megvitathassuk projektötletét, töltse ki adatlapunkat itt!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker