MELIA Observatory zárókonferencia

MELIA Observatory zárókonferencia

MELIA Observatory zárókonferencia

MELIA Observatory zárókonferencia 2022/11/10
MELIA Observatory zárókonferencia 13:20

A projekt küldetése a médiakultúra fejlesztése képzésekkel, nemzetközi együttműködések révén a Duna-régió országaiban.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara projektpartnerségével megvalósuló Media Literacy Observatory for Active Citizenship and Sustainable Democracy (MELIA Observatory) projekt keretében november 9-én Budapesten került megrendezésre a Media Literacy for Sustainable Democracy c. nemzetközi konferencia, amely egyben a projekt záróeseménye is volt.

A MELIA Observatory fő küldetése a médiakultúra fejlesztése képzésekkel, nemzetközi együttműködések révén a Duna-régió országaiban és egy többnyelvű, egyben nyílt elérésű médiaelemző platform létrehozásával. A MELIA Observatory fő célcsoportja a fiatalok és tanáraik, fiatal vállalkozók, akik fejlődését segítik a projekt keretén belül megvalósított és mindenki számára elérhető megoldások.

A félnapos nemzetközi konferencia keretében bemutatásra kerültek a projektpartnerek által vezetett munkacsomagok eredményei, úgymint a kutatások, a MELIA Observatory platform, tréningek, a kézikönyv és az év során megvalósított nemzeti pilot projektek. Az esemény második felében nemzetközi szakértők előadásai keretében, valamint az azt követő kerekasztalbeszélgetés által a részvevők választ kaphattak a médiaműveltség aktuális kihívásaira és ezek kezelésének lehetőségeire a Duna-régióban. A konferencia kiváló lehetőséget teremtett egy nemzetközi tudáscserére és networkingre a jelenlévők között.

A MELIA Observatory projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával az INTERREG Duna Transznacionális Program keretében 8 Duna-menti országból 15 szervezet együttműködésével valósul meg. A projekt 30 hónapos implementációs időszaka ez év végén zárul.

Bővebb információ a projekt hivatalos oldalán ITT érhető.

BKIK Nemzetközi Projektiroda