Már most is kaphatnak uniós támogatást budapesti vállalkozások munkavállalóik képzésre!

Már most is kaphatnak uniós támogatást budapesti vállalkozások munkavállalóik képzésre!

Már most is kaphatnak uniós támogatást budapesti vállalkozások munkavállalóik képzésre!

Már most is kaphatnak uniós támogatást budapesti vállalkozások munkavállalóik képzésre! 2023/03/23
Már most is kaphatnak uniós támogatást budapesti vállalkozások munkavállalóik képzésre! 15:12

Nagy sikerű tájékoztató a GINOP PLUSZ 3.2.1 pályázatról

A BKIK székházában tartott nagy érdeklődéssel kísért személyes és online részvételű tájékoztatót a GINOP Plusz 3.2.1–21 bértámogatásos képzési pályázatról dr. Zsuffa Ákos, a Felnőttképzők Szövetségének elnöke, amelyen a résztvevők a témával kapcsolatos kérdéseiket is feltehették. 67 cég képviseltette magát a tájékoztató előadáson.

 

A még idén április 30-ig elérhető pályázat célja a vállalkozások munkahelyi képzéseinek támogatása, amellyel uniós finanszírozásból támogatott képzéseket valósíthatnak meg munkavállalóik fejlesztésére. A pályázati kérelem forráskimerülésig nyújtható be, a maximális támogatási összeg 150 millió forint, KKV-k esetében 75 millió forint. A pályázat, amely egyike azoknak, amelyeken nagyvállalatok is indulhatnak, Budapesten és Pest megyében is, célcsoportja a vállalatnál foglalkoztatottak, valamint a beszállítók munkavállalói.

További előnyök:

·        A képzési költségeken kívül a bértámogatás is elszámolható

·        Online elvégezhető képzések is támogathatóak

·        Van lehetőség előleg lehívására is

·        Az elbírálást követően 18 hónap áll rendelkezésre a képzések megvalósítására

Ahogyan dr. Zsuffa Ákostól megtudtuk, a támogatás összege kompetenciafejlesztésre, idegen nyelvi képzésekre, szakmai, részszakmai és egyéb szakma-specifikus ismeretek bővítésére, valamint IKT-eszközök használatát elősegítő képzésekre is felhasználható, illetve belső képzés is elszámolható.

A pályázat a meglévő munkavállalók képzésének támogatásával segít a munkaerőpiaci helyzeten. Idővel várhatóak olyan források is, amelyek átképzéssel, illetve új – kiképzett – munkavállaló felvételével is támogatják a magyarországi vállalkozásokat.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Felnőttképzők Szövetsége stratégiai együttműködési megállapodást kötött, amelynek célja, hogy a budapesti vállalkozások első kézből értesüljenek a pályázati forrásokról és a legújabb felnőttképzési trendekről. Az együttműködés keretében vállalják, hogy a két szervezetet érintő kérdésekben folyamatosan véleményt cserélnek, támaszkodnak egymás szakértői bázisára. Kölcsönösen tájékoztatják egymást, a felnőttképzést érintő rendezvényeikről, valamint közös pályázatokon való részvételükkel is segítik a képzéssel kapcsolatos igények, információk összegyűjtését és továbbítását a munkaadók, munkavállalók és a felnőttképzést folytató intézmények között.