MNB konjunktúra felmérés - kérdőív kitöltésére felkérés

MNB konjunktúra felmérés - kérdőív kitöltésére felkérés

MNB konjunktúra felmérés - kérdőív kitöltésére felkérés

MNB konjunktúra felmérés - kérdőív kitöltésére felkérés 2021/07/19
MNB konjunktúra felmérés - kérdőív kitöltésére felkérés 11:56

Tisztelt Vállalkozás!

Kérjük, lehetősége szerint segítse az MNB konjunktúra felmérésének megvalósítását és töltse ki a soron következő kérdőívet az alábbi felhívás szerint.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérést végez a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról.

A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény adta keretek között néhány olyan kérdés megválaszolásában szeretnénk együttműködésüket kérni, amelyek segítenek pontosabb képet alkotni a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetéről, illetve az általános üzleti hangulat aktuális és jövőbeli várakozásairól. Kérjük, segítsék munkánkat azzal, hogy kitöltik az MNB honlapján az alábbi hivatkozáson elérhető rövid kérdőívet 2021. július 31-ig. A kitöltés mintegy 10 percet vesz igénybe.

A kérdőívet ide kattintva érheti el.

Eddigi felméréseink eredményei megtalálhatók az MNB honlapján a sajtóközlemények között. A legfrissebb publikáció az alábbi hivatkozásra kattintva érhető el.

Konjunktúra felmérés - Az MNB vállalati felméréseinek eredményei

Az adatszolgáltatás nem kötelező, a felmérésben való részvétel önkéntes. A válaszadás név nélkül történik (anonim). A kérdőív nem tartalmaz a vállalat azonosítására alkalmas kérdéseket. Az adatgyűjtés statisztikai célból történik. A válaszokat összesítve dolgozzuk fel, amelyekből egyedi adatokat nem tartalmazó elemzéseket kívánunk készíteni. Amennyiben a felmérés kapcsán kérdésük merülne fel, az MNB illetékes munkatársai készséggel állnak rendelkezésre a vallalatifelmeres@mnb.hu e-mail címen keresztül.