Munkaerő-intenzitást növelő program

Munkaerő-intenzitást növelő program

Munkaerő-intenzitást növelő program

Munkaerő-intenzitást növelő program 2021/02/02
Munkaerő-intenzitást növelő program 08:58

A program elsődleges célja, hogy a hazai kkv-k kapacitásbővítését segítsék, hogy ezáltal is versenyképesebbekké válhassanak. További célkitűzésnek számít a foglalkoztatottság növelése, valamint a munkavállalók képzése, fejlesztése is.

A pályázatra minden olyan hazai mikro-, kis-, középvállalkozások és egyéni vállalkozás pályázhat, amely rendelkezik legalább 1 teljes lezárt üzleti évvel, valamint 2020. évi átlagos statisztikai létszáma minimum 1 fő volt.

A pályázat induló beruházásokat támogat! Támogatás igényelhető eszközök és gépek beszerzésére, ingatlan beruházásra, valamint immateriális javak, szellemi értékek megvásárlására.

Kötelezettségek

Mint minden felhívásnál, ennek esetében is figyelni kell a vállalandó kötelezettségekre! Nyertesség esetén a következő feladatokat kell vállalnia a kedvezményezettnek:

- az átlagos statisztikai állományi létszámra (pályázati benyújtása előtti 12 hónapra vetítve), és a beruházáshoz kapcsolódó létszámbővítés eredményeként felvett többletlétszámra együttesen legalább 2 éves folyamatos foglalkoztatási kötelezettséget ír elő a felhívás,

- szükség esetén a munkavállalók képzését is biztosítani kell,

- ha a pályázó technológiai fejlesztést végez, akkor legalább 1 fő új foglalkoztatott számára biztosít munkahelyet, illetve, ha bértömeg növelést végez, akkor évente 10%-os béremelést kell végrehajtania a második üzleti év végéig,

- a teljes beruházás eredményét legalább 3 évig fent kell tartania a kedvezményezettnek.

A támogatás

A támogatás mértéke régióként eltérő, de maximum 50% lehet. Minimum 10 millió, maximum 150 millió forint igényelhető, amely vissza nem térítendő támogatásnak minősül.

Fontos azonban, hogy biztosítékkal is rendelkeznünk kell! Biztosíték lehet az odaítélt támogatás összegének…

-  110%-ának megfelelő, hitelintézet által vállalt garancia,

- 110%-ának megfelelő, biztosító, hitelintézet által vállalt készfizető kezesség,

- vagy 140%-át kitevő jelzálogjog (nem lakáscélú ingatlanon!).

Amennyiben a lehetőség felkeltette érdeklődését, igényeljen ingyenes konzultációs lehetőséget ide kattintva, és tudjon meg róla többet!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker