Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program 2021

Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program 2021

Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program 2021

Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program 2021 2021/03/22
Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program 2021 09:02

Az idei évben is elstartolt a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program! A vállalkozások 2021. július 31-ig nyújthatják be támogatási kérelmüket.

A kormány gazdaságpolitikájának egyik meghatározó eleme az újraiparosítás, valamint az iparfejlesztés. Éppen ezért támogatja a hazai közép- és nagyvállalatok beruházásait, hiszen a fejlesztések által gazdaságunk is növekszik.

A programon nagyvállalatok, valamint legalább 150 fős középvállalkozások pályázhatnak a feldolgozóiparból, építőiparból, raktározás – tárolás ágazatból, valamint a kis- és nagykereskedelmi ágazatból.

Rendelkezniük kell minimum 3 teljes lezárt üzleti évvel, és az egész ország területéről fogadják a támogatási kérelmeket.

A program két pályázható tevékenységet határoz meg: az első ilyen, hogy induló, új gazdasági tevékenység végzésére szeretnénk a támogatást kérni, vagy pedig bővítő, pótló beruházásokat szeretnénk végrehajtani. Az első esetében technológiai korszerűsítést kell végeznünk, a második esetében az a cél, hogy a meglévő kapacitásainkat fenntartsuk, esetleg felújítsuk.

Az elszámolható költségek között szerepelhet technológiafejlesztés, eszközbeszerzés, infrastrukturális fejlesztések, ingatlan beruházás, kutatás-fejlesztés, immateriális javak vásárlásának költségei, valamint megújuló energiaforrások használata is.

A támogatás mértéke kategóriánként eltérő, de maximálisan 50% lehet. A minimálisan igényelhető támogatás összege 50 millió forint, tehát a legkisebb indítható projekt mérete 100 millió forint.

Ha kérdése lenne a pályázattal kapcsolatban, esetleg projektötletét szeretné átbeszélni, keressen minket bizalommal! Igényeljen ingyenes konzultációs lehetőséget ide kattintva!