Nemzetközi együttműködés szélesítése Tajvannal

Nemzetközi együttműködés szélesítése Tajvannal

Nemzetközi együttműködés szélesítése Tajvannal

Nemzetközi együttműködés szélesítése Tajvannal 2021/02/24
Nemzetközi együttműködés szélesítése Tajvannal 14:58

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi és Külgazdasági Kollégiuma, melynek célja, hogy elősegítse a budapesti és hazai vállalkozások külpiacra jutását, a budapesti Tajpeji Képviseleti Iroda közreműködésével 2021. február 19-én együttműködési megállapodást kötött két, tajpeji székhelyű intézménnyel, az Okosvárosok Globális Szervezetével, valamint –korábbi keretmegállapodását megújítva - a Tajpeji Importőrök és Exportőrök Szövetségével.

Az Okosvárosok Globális Szervezete (GO SMART) egy világszinten városi önkormányzatokat, tudományos testületeket, valamint vállalkozásokat magában foglaló intézmény, melynek célja, hogy előmozdítsa az okos város projektek szereplőinek nemzetközi együttműködését.

A Tajpeji Importőrök és Exportőrök Szövetsége (The Importers and Exporters Association Of Taipei) Tajvan legnagyobb vállalkozásokat tömörítő érdekképviseleti szerve.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara folyamatos együttműködésre törekszik partnereivel és várja a smart city, az orvosi és egészségügyi, valamint a szépségipari területen tevékenykedő vállalkozások jelentkezését, akik nyitottak a tajvani piac megismerésére.

A megállapodást Zsabka Zsolt, a BKIK alelnöke írta alá, a ceremónián a BKIK részéről a Nemzetközi és Külgazdasági Kollégiumának elnöke Rév András,  alelnöke Keszthelyi Péter, valamint Littvay-Kovács Áron a Nemzetközi Kapcsolatok Irodájának vezetője és Babák Péter nemzetközi szakértő vett részt.

A Tajpeji Képviseleti Irodát Alex Chen, gazdasági igazgató, Eva, Huei-Wen WU második titkár és Kökény Judit nemzetközi munkatárs képviselte.