Niveus Legal Workshop - Munkajogi kérdések, a munkaviszony megszüntetése

Niveus Legal Workshop - Munkajogi kérdések, a munkaviszony megszüntetése

Niveus Legal Workshop - Munkajogi kérdések, a munkaviszony megszüntetése

Niveus Legal Workshop - Munkajogi kérdések, a munkaviszony megszüntetése 2021/01/12
Niveus Legal Workshop - Munkajogi kérdések, a munkaviszony megszüntetése 11:39

Tisztelt Vállalkozás!

A koronavírus okozta gazdasági körülményekre reagálva két szempontból is aktuális előadással jelentkezik a Niveus Legal. Januári előadásunk címe: „Munkajogi kérdések, a munkaviszony megszüntetése”. Az előadáson egyrészt körbejárjuk, hogy mire kell a cégeknek figyelniük a munkavállalók munkaviszonyának megszüntetésekor, különösen, ha nagyobb létszámú munkavállaló munkaviszonyának megszüntetésére kerül sor, ahogy ez a koronavírus okozta gazdasági helyzet miatt több helyen is előfordulhat. Az előadásra Zoom platformon keresztül kerül sor.

Az előadás főbb pontjait az alábbiakban foglaltuk össze:

  • Rendes felmondás 

Természetesen a felmondás alapesetével fogjuk kezdeni az előadást. Bemutatjuk, hogy a felmondással kapcsolatban milyen indokokat fogad el a gyakorlat, különösen akkor, ha az indok a munkáltató működéséhez kötődik. Így például megvizsgáljuk, mikor beszélhetünk átszervezésről, milyen gazdasági változások fogadhatóak el jogszerűen a felmondás indokául? 

  • Rendkívüli felmondás 

Foglalkozunk a rendkívüli felmondással kapcsolatos gyakorlattal is. Így különösen olyan kérdésekkel, minthogy mikor és hogyan lehet ezt megtenni, milyen előzetes dokumentációs kötelezettség hárul a munkáltatóra, kell-e figyelmeztetni a munkavállalót. 

  • Csoportos létszámleépítés 

Külön figyelmet érdemel az, ha a leépítés nagyságrendje miatt a csoportos létszámleépítés szabályait kell alkalmazni. Szó lesz arról, hogy mikor beszélhetünk munkajogi értelemben csoportos létszámleépítésről, illetve arról, hogy ilyenkor milyen teendői vannak a cégnek. 

Időpont

2021. január 26. (kedd) 9:30-10:30 (tervezett)

Helyszín
Zoom, amelynek linkjét a regisztráltak részére az előadást megelőzően megküldjük.

A workshop díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük 2021. január 22-éig jelezze Szánthó Mártonnak a +36 30 602 9485-ös telefonszámon, vagy a szantho.marton@niveus.hu e-mail címen. Amennyiben előzetesen olyan kérdése van, amelyet szeretne, ha érintenénk az előadáson, kérjük a regisztrációval egyidejűleg azt is küldje meg.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Reméljük, hogy Önt is a résztvevők között köszönthetjük!
 
Felhívjuk egyúttal a figyelmet, hogy a vonatkozó adatkezelési tájékoztatót a http://ncgtps.hu/letoltesek oldalon találják. Ha az adataival kapcsolatban bármilyen kérdése lenne, kérjük, írjon nekünk az office@niveus.hu címre.

Üdvözlettel:

NIVEUS CONSULTING GROUP

iroda: 1023 Budapest, Bécsi út 3-5.
e-mail: office@niveus.hu
web: www.niveus.hu