Összevont évzárót tartottak a budai kerületek

Összevont évzárót tartottak a budai kerületek

Összevont évzárót tartottak a budai kerületek

Összevont évzárót tartottak a budai kerületek 2019/12/15
Összevont évzárót tartottak a budai kerületek 18:56

Évértékelő beszámolóval és a jövőbeli feladatok áttekintésével zárták az évet a budai kerületek tagcsoportjai a Larus étteremben december 13-án megtartott összevont rendezvényen, a BKIK tisztségviselőinek és az önkormányzatok elöljáróinak a részvételével.  Az ünnepi ebéddel egybekötött eseményen a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a kerületi önkormányzatok közötti együttműködés megújításának a lehetőségeit tekintették át.

Az I., II., III., XI., XII és XXII. kerületi tagcsoportok hagyományos karácsonyi rendezvényét Keszthelyi Péter, a II. kerületi tagcsoport elnöke nyitotta meg, majd a budai kerületek nevében köszöntötte a vendégeket.  Az budai önkormányzatok részéről Váradiné Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere, Szabó Gyula, a II. kerület vagyongazdálkodásért, kerületfejlesztésért és közbiztonságért felelős alpolgármestere, Hazai Iván András, Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere, Szepesfalvy Anna Budafok-Tétény alpolgármestere valamint Dr. Juhos Katalin, az Újbuda Prizma ügyvezetője tisztelték meg jelenlétükkel a rendezvényt. A BKIK elnökségét és tagozatait Szatmáry-Jähl Angéla, a Kereskedelmi tagozat elnöke, Zsabka Zsolt, az Ipari tagozat elnöke, László Sándor, a Kézműves tagozat elnöke, Bauer Ferenc főtitkár helyettes valamint Kupcsok Lajos elnöki tanácsadó képviselte. A tagcsoportokról az est házigazdája elmondta, az összevont rendezvény nem véletlen, hiszen a budai kerületek mindenben együttműködnek, számos közös programot, fórumot szerveznek.

A BKIK képviseletében Szatmáry-Jähl Angéla, a kereskedelmi tagozat elnöke köszöntötte a vendégeket. A kamara és az önkormányzatok közötti jó kapcsolat hangsúlyozva kiemelte, fontosnak tartaná az együttműködési megállapodások aktualizálását.  A kamara ezáltal már a bizottsági munkában olyan szakmai javaslatokat tudna tenni, melyek érdemi  segítséget jelentenének egy-egy rendeletalkotásnál, rámutatva azok hatásaira a vállalkozásokat érintően. Arra kérte a döntéshozókat, támogassák a további együttműködést, mely a vállalkozások és az önkormányzatok munkájának hatékonyságát segítik.

Minden önkormányzat csak úgy tud jól működni, ha képes összehangolni a lakókörnyezet, a vállalkozók és az önkormányzat érdekeit, és ebben valamennyi érdekelt fél szempontja megjelenik - reagált az elhangzottakra Váradiné Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere. Külön kiemelve a helyi idegenforgalmi érdekeket elmondta: a jövőben több rendeletalkotásra –az üzlethelységekről szóló rendelet megújítására, új közterület-rendelet alkotására és az adórendeletben új elgondolások érvényesítésére – is sor kerül, amihez várják a kamara véleményét, építő javaslatait.

Szabó Gyula, a II. kerület vagyongazdálkodásért, kerületfejlesztésért és közbiztonságért felelős alpolgármestere megoldandó feladatnak az üresen álló üzlethelységek bérleti díjának átalakítását nevezte. Az önkormányzat nyitott minden javaslatra, mely egyaránt előnyös a kerület lakóinak és az ott működő vállalkozásoknak– erősítette meg a közös munka folytatásának szándékát.

Hazai Iván András Óbuda-Békásmegyer városfejlesztésért és egészségügyért felelős alpolgármestere – egyben kamarai tag – úgy vélekedett, a lakosság, a vállalkozók és az önkormányzat érdekeit egyaránt szolgálná, ha a kamaráknak több beleszólása lenne a döntéshozatalba, ezért folyamatos párbeszédet szorgalmaz a felek között.

Szepesfalvy Anna Budafok-Tétény alpolgármestere szerencsés helyzetnek nevezte a már hosszú ideje működő jó kapcsolatot a kamarával. Az egyre nagyobb lélekszámmal és közlekedési hálózattal bővülő kerületben ez úgy valósul meg, hogy az építő ötleteket becsatornázzák, együttműködnek a szolgáltató iparral és más iparágakkal, hogy minél gyorsabban, hatékonyabban és környezettudatosabban tudják meghozni azokat a fejlesztési döntéseket, melyek szükségesek ahhoz, hogy Budafok-Tétény megőrizze a családias jellegét, ugyanakkor képes legyen megfelelni a 21 század kihívásainak. Megköszönve az eddigieket, a jövőben is számítanak a kamara együttműködésére.

Dr. Juhos Katalin, a XI. kerület városüzemeltetéséért felelős Újbuda Prizma Kft ügyvezetője elmondta, régóta részt vesznek a kamara munkájában önkéntes tagként és az elnökségben is. A XI. kerületben működő gyakorlat, hogy a gazdasági bizottság üléseire a kamarai tagokat is meghívják, mivel a fő cél az, hogy az információk minél gyorsabban és hatékonyabban gazdát cseréljenek és mindenhova eljussanak. A kamara szolgáltatásait továbbra is szeretnék igénybe venni, melyek segítségükre vannak a továbbképzésekben és az ismeretanyagok elsajátításában.

A felszólalásokat Keszthelyi Péter, a II. kerületi tagcsoport elnöke a felajánlott együttműködésekért mondott köszönettel zárta. A résztvevők az eszmecserét kötetlen beszélgetésekkel folytatták az ünnepi asztal mellett.

GALÉRIA