Palesztina és Magyarország közötti gazdasági és kereskedelmi együttműködési lehetőségek

Palesztina és Magyarország közötti gazdasági és kereskedelmi együttműködési lehetőségek

Palesztina és Magyarország közötti gazdasági és kereskedelmi együttműködési lehetőségek

Palesztina és Magyarország közötti gazdasági és kereskedelmi együttműködési lehetőségek 2022/09/29
Palesztina és Magyarország közötti gazdasági és kereskedelmi együttműködési lehetőségek 09:47

Az online konferencia és webinárium összefoglalója.

2022. augusztus 30-án a BKIK Nemzetközi és Külgazdasági Kollégiuma (NKK) a Ramallah & Al-Bireh-i Kormányzóság Kereskedelmi és Iparkamarájával (RCCI) közösen, Palesztina Magyarországi Nagykövetsége képviselőinek részvételével online konferenciát és webináriumot szervezett.

Megnyitó beszédjükben Mr. Abdulghani Atari RCCI vezető és Kiss Gábor, a BKIK NKK vezetőségi tagja üdvözölték a résztvevőket és a Palesztina és Magyarország közötti lehetséges gazdasági és kereskedelmi együttműködést. Ezt követően Tóth Krisztina, a Magyarországi Palesztin Képviseleti Iroda első titkára beszélt az országok közötti kétoldali kapcsolatok fontosságáról, majd Dr. Fadi Al- Husseini, Palesztina magyarországi Nagykövete ismertette a lehetséges együttműködés előnyeit.

A webinárium következő részében Babák Péter, a BKIK Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság (NKI) vezetője előadásában egy arab nyelvű bemutatófilm segítségével átfogó képet adott Magyarország gazdaságáról, emellett a BKIK, ezen belül az NKI tevékenységéről.  Ezt követte a Ramallahi Kamara bemutatkozása és Palesztina gazdaságának áttekintése.

Az előadásokat követően megvitatták a gazdasági-kereskedelmi együttműködési lehetőségeket. Mind a palesztin, mind a magyar fél támogatta, hogy a jövőben a BKIK-ban sor kerüljön egy B2B üzleti találkozóra, melynek részleteit a későbbiek során egyeztetik.

A találkozón Dr. Inzelt Éva, a BKIK Budapesti Békéltető Testület elnöke ismertette a BKIK tapasztalatait a döntőbíráskodási folyamatokban, majd Ms. Nawal Hend mutatta be a Ramallah és Al-Birehi Kormányzósági RCCI Mediációs és Döntőbírósági Központot, amely várhatóan a közeljövőben kezdi meg hivatalos működését.

Zárásként Mr. Nawall pár kérdést tett fel a Budapesti Békéltető Testület működésével kapcsolatban, amelyekre dr. Inzelt Éva válaszolt és megállapodtak a jövőbeni kapcsolattartásról is.

A prezentációkat a csatolt mellékletekre kattintva tudják letölteni.

Prezentáció ARBCCI

Prezentáció BCCI

Prezetnáció BCB

Prezentáció RCCI